ORMAN MUHAFAZA MEMURLARININ İŞE NASIL ALINDIKLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

KPSS puanları konusunda verilen soru önergesi cevaplandırıldı.

ORMAN MUHAFAZA MEMURLARININ İŞE NASIL ALINDIKLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Orman Muhafaza Memurlarının işe alınmalarında uygulanan sınav, sınavda sorulan sorular, sınavın kayıt altına alınması ve işe girenlerin KPSS puanları konusunda verilen soru önergesi cevaplandırıldı.
 
Milletvekili Seyfettin YILMAZ, verdiği bir soru önergesinde, Orman Muhafaza Memuru alımı konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞL’na;
 
-Alınacak personelin KPSS puan sıralamasına göre değil de mülakata göre alınmasının sebebi nedir?
 
-Sözlü mülakatta alınacak personelin hepsine aynı sorular mı soruldu? Soruldu ise sorular nelerdir?
 
-Sözlü mülakatta her hangi bir görüntü çekimi yapıldı mı?
 
-Alınan personelin KPSS puanları nedir?
 
diye sormuştu.
 
Konuya ilişkin Bakanlık açıklaması
 
Soru önergesine Bakan EROĞLU tarafından verilen cevapta şöyle denildi:
 
Ormanların ve orman ürünlerinin bakımı ve korunması, damga ve işaretleme, kesim, görev sahaları dahilinde veya civarında çıkacak orman yangınları ve orman zararlıları ile mücadele çalışmalarına katılma, bina ve tesislere giriş çıkışların kontrolü ile sabotajlara karşı korunması, muhtelif maksatlarla kendilerine verilen her türlü silah, alet ve malzemenin iyi muhafaza ve bakımı, ayrıca kanunen el koymakla görevli bulundukları suçların arama, soruşturma ve kovuşturulması ile tutanak tanzimi gibi mesleki ve kolluk görevleri olan Orman Muhafaza Memurlarının ÖSYM Başkanlığı tarafından almış oldukları puan ve tercihlerine göre kurumumuz emrine atanmaları, atandıkları görevlerin şart ve niteliklerini bilmemeleri veya bu şartlara haiz olmamaları sebebiyle hem kurum hem de bu personel açısından ciddi problemler yaşanmaktadır.
 
Orman Muhafaza Memurlarının hizmete alınmalarında KPSS puanının yanı sıra sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutularak hizmete uygunluklarının tespiti gereklilik arz etmiştir. Bu sebeple Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte değişiklik yapılmıştır. İlgili Yönetmelik gereğince de adayların uygulamalı sınava katıldıkları il için KPSS puanı ile uygulamalı sınav puanının ortalaması alınarak belirlenen puana göre atamaları yapılmıştır. Sınav Komisyonunca hazırlanan ve kavanozlara konulan sorular arasından adayın kendi çektiği soru adaya sorulmuştur.
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER