SAĞLIKTA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

TÜRK SAĞLIK-SEN İSTANBUL5 NOLU ŞUBE BAŞKANI OĞUZ TOY’UN BASIN AÇIKLAMASIDIR.

SAĞLIKTA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ
Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet ve tehdit artık rutin bir hal almıştır. Öyle ki artık hastanelerde çalışanlar kurumlarında  her an büyük saldırılara maruz kalır olmuşlardır.
 
Bu durumun bir örneği ne yazık ki istanbul da Mehmet Akif  Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  yaşanmıştır. Dr.Emre YILMAZ 26 Ocak 2015 tarihinde acil kardiyoloji servisinde  kalp krizi geçiren hastaya müdahele ederken başka bir hasta yakının “neden benim hastama bakmıyosunuz” diye hasta yakını tarafından darp edilmesi sonucu Asistan Doktorumuza 3 günlük iş göremezlik raporu verilmiştir.
 
Artık hükümet sağlıkta tehdidin şiddetin önüne geçmelidir. Bu çirkin davranışlarıyapanların yanına kar kalmaması için cezaların caydırıcı hale gelmesi gereklidir. Öncelikli yapılması gereken sağlıkta şiddetin basit bir darp gibi görülmesinden vazgeçilmesidir.
 
Çünkü Sağlık çalışanına uygulanan şiddet vatandaşın sağlık hizmeti almasını engelliyor. Bu yüzden insanların hayatı riske giriyor. Şiddet nedeniyle yapılamayan veya geciken bir müdahale nedeniyle hastalar hayatını bile kaybedebilir. Bu nedenle sağlıkta şiddet basit bir darp olarak değerlendirilmemeli, insan hayatına kast edilen bir saldırı olarak görülmelidir. Hukuksal açıdan yapılacak böyle bir değerlendirme eminiz ki sağlıkta şiddetin önüne geçmede caydırıcı olur.

            Türk Sağlık-Sen olarak biz bu konuda ilk adımı da attık. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin asgariye indirilmesi bakımından daha caydırıcı ve etkin cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğine gidilmesi için Sağlık Bakanlığı'nın girişimlerde bulunması istedik.
Hastanede Sendika Panosu yeri istediğimiz Başhekim Yardımcısı Dr.Mehmet ÇAM sendikamız panosuna yer vermeyeceklerini söyleyerek “elinizden geleni yapın siz milletin önünde en büyük engelsiniz” diyerek taraflı bir tutumla sendikamızı suçlayıcı sözler söylemiştir.Bu söylediği sözleri kendisine iade ediyoruz.Gerekli yazılı başvurularımızı da Çekmece Birliği Genel Sekreterliğine yaptığımızı ve konunun takipçisi olacağımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz.
 
 
 
 
 
 
Sayın Başhekim Muavinine soruyoruz;
Hak arama mücadelesi ne zaman milletin önünde engel olmuştur.
Bizim ilkemiz önce Ülkemiz diyen Türk Sağlık Sen’e yine Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız düsturunu kendine sendikal ilke edinmiş sendikamıza sözlü saldırılarda bulunan bu şahsı toplumun vicdanına  havale ediyoruz.
 
 
Kıymetli Basın mensupları;
 
Artık herkes şapkasını önüne koyup bu sorunun çözümü için bir adım atmalıdır.  Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır. Yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar.
 
Biz Türk Sağlık-Sen olarak sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlıkta yaşanan bu tür şiddet ve saldırı olaylarının bir an önce son bulmasını isterken, yöneticileri bir kez daha sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.
 
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER