"KABADAYILIK SENDİKACILIK DEĞİLDİR"

"KABADAYILIK SENDİKACILIK DEĞİLDİR"
TÜRK EĞİTİM-SEN BURSA 1 NO’LU ŞUBE BAŞKANI KAZIM SARNIK’IN “KABADAYILIK SENDİKACILIK DEĞİLDİR” KONULU AÇIKLAMASIDIR.
Değerli Basın Mensupları
31 Mayıs 2013 Cuma günü Osmangazi Şehit Jandarma Er Selim Koçdemir End.Mes.Lis. bahçesinde Eğitim Bir Şube Başkanı ve yöneticileri tarafından yapılan basın açıklamasında Okul Yöneticileri tehtit edilmiştir.
15 Mayıs 2013 itibariyle yapılan üye sayımlarında Eğitim Bir-Sen Bursa’da Türk Eğitim-Sen karşısında bir kere daha yenilmiştir.
Türk Eğitim Sendikası Bursa’da yeniden YETKİLİDİR.
Yenilgiyi hazmedemeyenler sağ sola saldırak eğitim çalışanlarına göz dağı vereceklerini zannediyorlarsa bu metodun yalnış olduğu eğitim çalışanlarının Eğitim Bir-Sen’e yetki vermemesi ile ispatlamış, Eğitim Çalışanları tehtitlere aldırmadan Türk Eğitim-Sen’in yanında yer almıştır.
Eğitim Bir Sen Yöneticileri elbette basın açıklaması yapmak için bizden veya herhangi bir okul yöneticisinden izin alacak değildir. Fakat devletin görevini sürdüren okul yöneticilerine rağmen okul bahçesine girerek, okul yöneticilerine aba altından sopa göstererk hizaaya getirmeye çalışmak da  kimsenin hakkı ve haddi değildir.
Halen Okullarda serbest kıyafet eylemi adı altında eylem devam etmektedir.
Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi bu konuda acılen yönetmelik çıkarılarak sorunun çözülmesini talep etmiştir. Ancak yönetmelik ısrarla çıkarılmayarak konu sürüncemede bırakılmaktadır. Bu konu eylem yapmanın gerekçesi haline getirilmiştir. Hükümet 10 yılı aşkın iktidardarır. Sorunu çözecek vatandaş değildir. Bizatihi hükümetin kendisidir. Bu itibarla eylemin gerekçesi yönetmelik değişikliği yapılmak süretiyle ortadan kaldırılarak toplum yeni bir gerginliğin içine sokulmamalıdır. Eğitim Bir-Sen Yöneticilerinin Basın açıklaması esnasında yaptıkları tutum ve davranışlar okulda görev yapan öğretmenleri ve öğrencileri tedirgin etmiştir.
Böyle bir yaklaşımı kınıyoruz. Kendilerine yenilginin verdiği hırçınlıktan vazgeçmeye ve aklı selime davet ediyoruz.
 
 
                                                                                                                                             Kazım SARNIk
                                                                                                              Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No’lu
         Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mesut balbilir
mesut balbilir - 11 yıl Önce

türk eğitim senin bunu üğzerine alması çok ilginç olmamış. kendileri zaten 28 şubattın en büyük şakşakçısı olmuştur. okulda bir kaç kafatasçı rahatsız olmuştur. açıklama yapılırken hemen bunları aramışlardır. bunlar da vazifeden pay çıkarmışlardır. bursanın yetisi siz olsa ne olur. ülke genelinde yetki kimde siz ona bakın. bursa da siz den alınacak elbette

halil mutlu
halil mutlu - 11 yıl Önce

yemişim sizin bursa temsilciliğinizi

SIRADAKİ HABER