BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: ÖĞRETMENİN SÜT İZNİNİ ENGELLEYEN HAKKINDA İŞLEM YAPARIZ

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü okullar ve ilgili kurumlara gönderidği yazıda süt izni hakkına değinde ve engelleyenler hakkında işlem yapacağını duyurdu.

BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: ÖĞRETMENİN SÜT İZNİNİ ENGELLEYEN HAKKINDA İŞLEM YAPARIZ
Batman Milli Eğitim Müdürlüğü okullara ve ilgili kurumlara yazı yazarak süt iznine dikkat çekti. 
Yazıda şunlar dile getirildi: 
Süt İzinlerinin uygulamasında tereddüte düşüldüğüne dair Müdürlüğümüze gelen yazılı ve sözlü bildirimler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
 
Bilindiği üzere, ilgi (b) Kanunun 104. Maddesinin (d) fıkrasında; "Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. "Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır." hükmüne yer verilmiştir.
 
Öte yandan ilgi (c) izin yönergesinin 10. Maddesinin (d) fıkrasında; "Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir."hükmüne yer verilmiştir.
 
Buna göre, yukarıdaki hükümler çerçevesinde; ünvan, branş ve çalışma saatleri gözetmeksizin ilimizde görev yapan tüm personelde olduğu gibi, okulunuz öğretmeni Serap ÖZEK'in de, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni kullanabileceği ve süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanacağı hususunda da kadın memurun kendi tercihinin esas olduğu mütalaa edilmekte olup, ilgi mevzuatta çok açık şekilde belirtildiği halde mevzuatı uygulamayarak, kadın memurların süt izinlerinin kullanmalarında zorluklar çıkaran veya engelleyenler hakkında işlem yapılacağının bilinmesini ve gereğini rica ederim
 
Kaynak: www.memurlar.net
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER