KAMUYA 40 BİN PERSONEL ALINACAK

Kamuya 40 bin Personel Alınacak! İşte Şartlar.

KAMUYA 40 BİN PERSONEL ALINACAK
FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınanların yerine personel alımları devam ediyor. Kamu kurumları tek tek alacakları personel sayısını ve istediği şartları açıklamaya başladı. Kamu kurumlarında oluşan açıklar ve personel alım haberleri açıkta olan ve işe yerleşmenin hayalini kuran yüzlerce vatandaşın yüzünü güldürdü.
 
kamudanhaber'in haberine göre kamu kurumlarına personel olarak girmeyi isteyen vatandaşlar için personel alacak kurumları ve şartlarını bir araya getirdik. İşte personel alacak kurumlar ve şartları;
 
Emniyet Genel Müdürlüğü
 
Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin personel alınacak. Bu personelden 9 bini erkek bini ise bayan adaylardan oluşacak. Aynı zamanda 2 bin komiser yardımcısı  da alınacak. Komiser yardımcısı kadrosunda bin 800 erkek ve 200 kadın aday isteniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne personel olarak girmek için 2015 – 2016 KPSS sınavlarından birisine girmek ve taban puan olan 60 üzerinde puan almak gerekiyor. Emniyete ön başvuru tarihi 19 Ağustos tarihinde başlayacak. 
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
 
BTK’da bünyesinde görevlendirilecek 45 uzman yardımcısı personel alacak. Personel seçimlerinde KPSS sınavından 70 puan üzerinde alması, Sosyal Bilimler, Hukuk ve Mühendislik bölümlerinden birinden mezun olması aranan şartların başında geliyor. BTK başvuruları 31 Ağustos – 6 Eylül arasında gerçekleştirilecek.
 
Adalet Bakanlığı
 
Adalet Bakanlığı bünyesinde görevlendirilecek 3 bin hakim ve savcı alınacak. Bakanlık başvuruları 11 – 20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde sözleşmeli olarak görev alacak 5 bin er alımına başladı. Başvurular internet üzerinden yapılabilecek. Başvuru için zaman uzun tutulmuş. Sözleşmeli er adayları bu yılın sonuna kadar başvuruda bulunabilecekler. Başvuru için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, erkek olmak, en az ilköğretim mezunu olmak gibi şartlar aranıyor.
Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER