MEMURLARA BU DA YAPILDI!

Yeni yapılan bir düzenleme ile oluşturulan Ekonomi Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı çalışanları, kurumda yaşanan ek ödeme adaletsizliğini protesto etmek için bugün (16.08.2011 Salı) saat 13:00’de bir araya geldi.

MEMURLARA BU DA YAPILDI!
Kendi İş Yerlerinden Kovulmak İstendiler

Bakanlıkta yetkili olan Türk Büro-Sen’in düzenlemiş olduğu, Genel Başkan Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan, Ankara 8 No’lu Şube Başkanı Kamil Yılmaz, Şube Yönetim Kurulu ve çok sayıda Türk Büro-Sen üyesinin katıldığı basın açıklaması öncesi, polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Kurum çalışanlarının yasal protesto gösterisinde; bakanlık yolunu kapatacak sayıda Çevik Kuvvet otobüsü ve yüzün üzerinde Çevik Kuvvet polisi görevlendirildi.

Basın Mensupları ve Memurlar İçeri Sokulmadı

Eyleme katılmak isteyen kurum personeli işyerlerinin bahçesine alınmadı. Basın açıklamasını görüntülemek isteyen basın mensupları da, Ekonomi Bakanlığı’nın tellerinin dışında bırakılarak; içeri sokulmadı.

Polisin yoğun güvenlik önlemlerini şaşkınlıkla izleyen memurlar, “Bizler burada çalışıyoruz. Buraya her gün geliyoruz, mesai harcıyoruz. Amacımız sadece emeğimize sahip çıkmak. Bize terörist muamelesi yapılmasına anlam veremiyoruz” diyerek, tepki gösterdi.

Daha sonra kurum bahçesinde toplanan memurlara polis bahçenin dışına çıkmalarını söyledi. Bunun üzerine devreye giren Genel Başkan Fahrettin Yokuş, bu tavrın çirkin olduğunu, kurum çalışanı dışında kimsenin burada bulunmadığını, memurların kendi kurumlarının dışına kimsenin zorla çıkaramayacağını, böyle bir hukuksuzluğa izin verilemeyeceğini, polis müdürüne söyleyerek; bütün engellemelere rağmen eyleme katılan memurlara açıklamasını yaptı.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş sözlerine; “Konuşmama değerli basın mensupları diyerek başlayamıyorum. Çünkü onlar içeri alınmadılar. Ben de o zaman bizi kayda alan emniyet mensuplarına teşekkür ederek başlamalıyım. Burada ki herkes devlet memuru ve daha acısı bu kurumun çalışanı insanlar. Pek çok kurum çalışanı da şu an buraya alınmadı. İnanabiliyor musunuz, kendi çalışma yerlerine sokulmadılar. Bu kadar polise ne gerek var? Bizden neden korkuyor sunuz? Her gün bir şehit haberi alıyoruz, polislerimiz de şehit oluyor. Bizim içimiz yanıyor. Biz bölücü müyüz ki; bu polis arkadaşlarımızı bu sıcakta, bu Ramazan günü buraya yığıyorsunuz.” diyerek başladı. Genel Başkan Yokuş, yıllardır sendikacılık bu kurumlarda faaliyeti gösterdiğini, kendisinin de buranın bir çalışanı olduğunu ifade ederek; yaşanan tablodan hicap duyduğunu ve ilk kez kurumundan utandığını söyledi. Memurundan korkan, kendi personelini ötekileştiren anlayışı, çirkin olarak nitelendiren Yokuş; ilgili Bakanlara; “Personelinizden korkamayın. Camdan bakmayın, buraya gelip bizleri dinleyin” diye seslendi.

Bakan Kanuni Bir Hata Yapıyor

Kurumdan sorumlu her iki Bakanında ek ödemelerle ilgili yanlış bir uygulama gerçekleştirdiğini ifade eden Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş; “Bu yapılan kanuna, mevzuata aykırıdır. Sayın Bakan; bir hukukçuya danışın, eğer size doğruları anlatacak bir hukukçu bulanmıyorsanız, bize sorun biz size anlatalım” dedi.

Genel Başkan Fahrettin Yokuş açıklamasını şöyle sürdürdü; “Diğer yandan, 2010 yılında ek ödemelerle ilgili artışlar gündeme geldiğinde Hazine Müsteşarı ve Dış Ticaret Müsteşarları ile yaptığımız görüşmelerde, Ek Ödeme artışlarının sözleşmesiz tüm personele yansıtılacağı bir çalışmanın yapıldığı tarafımıza bildirilmiştir. Ancak Ekonomi Bakanlığı’nın 6.7.2011 tarihinde Ek Ödemelerle ilgili Maliye Bakanlığı’na yazdığı yazıya, 10.08.2011 tarihinde verilen cevapta, ek ödemelerin belli unvanlarda ve görev yerlerinde ( Bakanlık makamı gibi) çalışanlar için artıracağı ifade edilerek, Ekonomi Bakanlığı’na bildirilmiştir.Ancak gelinen bu noktada, Ek Ödeme artışlarının tüm sözleşmesiz personele yansıyacak şekilde düzenlenmediği, çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığı görülmektedir. Bizler kamu çalışanlarına yapılacak her türlü iyileştirmenin yanındayız. Ancak çalışanlar arasında adaletsizliğe sessiz kalmamız mümkün değildir. Sayın Bakanımıza sesleniyoruz, Maliye Bakanlığı’nın bu hakka ve adalete sığmayan düzenleme talebini geri çeviriniz.”

Maliye Bakanlığı’nın benzer uygulama nedeniyle kendi personeliyle mahkemelik olduğunu da vurgulayan Yokuş, “Biz bakanlığımızla mahkemelik ve kavgalı olmak istemiyoruz. Size elimizi uzatıyoruz. Bu elimizi ya sıkmalısınız ya da sıkmalısınız. Kurumun itibarının zedelenmesini istemiyorsanız, bu adaletsizliği ortadan kaldırırsınız. Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Üzüm yemeğe geldik. Bağcı ile bir sorunumuz yok. Eğer bağcı hakkımızı vermezse, bu bir kavga sebebidir. Hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdürürüz.” dedi.

Türk Büro-Sen’in yapmış olduğu bu eylemin henüz bir başlangıç olduğunu sözlerine ekleyen Genel Başkan Fahrettin Yokuş, tüm baskılara ve güvenlik önlemlerine rağmen eyleme katılan memurlara teşekkür ederek açıklamayı bitirdi. Genel Başkan Yokuş’un konuşmasını sık sık alkışlar ve sloganlarla kesen çalışanlar, açıklaması sonrasında yanına gelerek kendisini tebrik etti.

Açıklama, olaysız bir şekilde son buldu.



Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER