HANGİ KADROLARA ATANMAK MEMURLARA İLAVE DERECE/KADEME KAZANDIRIYOR?

HANGİ KADROLARA ATANMAK MEMURLARA İLAVE DERECE/KADEME KAZANDIRIYOR?
Kamu kurum ve kuruluşlarına ait çeşitli unvanlardaki kadrolarından bazılarına atanmak, memurun ilave derece/kademe almasını sağlıyor.
 
Devlet memurlarının eğitim durumlarına göre belirlenmiş olan memuriyete giriş derece/kademesi; gördükleri eğitimin türüne, görev aldıkları hizmet sınıfına ve görev aldıkları kadro unvanına göre de değişebilmektedir.
 
 
 
Gördükleri eğitimin türünden, görev aldıkları hizmet sınıfından ve görev aldıkları kadro unvanından kaynaklı olarak, memurların memuriyete başlangıç seviyesi aynı eğitim seviyesinden mezun olanlara göre daha ileride olabilmektedir.
 
Eğitim türüne bağlı olarak memuriyete ileri seviyeden başlamaya imkan veren çeşitli durumlar da olmakla birlikte, memurunyeri.com olarak bu yazımızda sadece görev alınan kadrolardan kaynaklı olarak ilave derece/kademe alma hallerine değinilecektir.
 
Görev alınan kadro unvanından kaynaklı ilave derece/kademe
 
Orman Muhafaza Memuru, Orman Muhafaza Başmemuru, Gümrük Muhafaza Memuru Gümrük Muhafaza Memuru Amiri unvanlı kadrolarda görev alanların memuriyete başlangıç seviyesi hesaplanırken, eğitimleri itibariyle memuriyete giriş seviyelerine 1 derece ilave edilir.
 
Görev alınan kadronun bulunduğu hizmet sınıfından kaynaklı ilave derece/kademe 
 
*Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil herhangi bir kadroda görev alanlardan ilkokul, ortaokul ve dengi okul mezunu olanların memuriyete başlangıç seviyesi hesaplanırken, eğitimleri itibariyle memuriyete giriş seviyelerine 2 derece ilave edilir.
 
*Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil herhangi bir kadroda görev alanlardan lise ve dengi okul mezunu olanların memuriyete başlangıç seviyesi hesaplanırken, eğitimleri itibariyle memuriyete giriş seviyelerine 1 derece ve 1 kademe ilave edilir.
 
*Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil herhangi bir kadroda görev alanlardan yükseköğrenim mezunu olanların memuriyete başlangıç seviyesi hesaplanırken, eğitimleri itibariyle memuriyete giriş seviyelerine 1 derece ilave edilir.
 
*Teknik Hizmetler Sınıfına dahil herhangi bir kadroda görev alanlardan; jeolog, jeofizikçi, hidrojeolog, hidrolog, jeomorflog, kimyager, fizikçi, matematikçi, istatikçi, yöneylemci (harekat araştırmacısı), matematiksel iktisatçı (ekonometrici), Erkek Teknik Öğretmen Okulu mezunu, fen memuru, tekniker, yüksek tekniker, tütün ve müskirat eksperi, tarım alet ve makineleri uzmanlık yüksek okulu mezunu, benzeri fen bilimleri ve teknik bilimler lisansiyeri, şehir plancısı, yüksek şehir plancısı, yüksek bölge plancısı, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Teknoloji Bölümü İş ve Teknik Anabilim Dalı mezunu, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu mezunu, arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinin prehistorya, protohistorya ve önasya arkeolojisi, klasik arkeoloji anabilim dalları mezunu olanların memuriyete başlangıç seviyesi hesaplanırken, eğitimleri itibariyle memuriyete giriş seviyelerine 1 derece ilave edilir.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER