SGK GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA YÜRÜTMEYİ DURDURMA VERİLDİ

Türk Büro-Sen tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilen görevde yükselme sınavında başarı puanı 60 olarak duyurulmasına rağmen

SGK GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA YÜRÜTMEYİ DURDURMA VERİLDİ
Türk Büro-Sen tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilen görevde yükselme sınavında başarı puanı 60 olarak duyurulmasına rağmen daha sonra yapılan bir değişiklikle puanın 70’e çıkarılmasıyla, yardımcı hizmetlerden memur kadrosuna atamaları yapılmayan sendika üyeleri adına açılan davalarda; Bursa 2. İdare Mahkemesi ile Ankara 10. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.
 
Ayrıca Ankara 9. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma talebini reddetmiş ise de yerel mahkemenin bu kararına karşı Bölge İdare Mahkemesine yapılan itiraz kabul edilerek yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.
 
Ankara Bölge İdare Mahkemesi ile diğer yerel mahkemeler kararlarında; sınav ilanı ile devamındaki sınav tarihi ile başarı ve tercih listelerinin açıklandığı tarihler itibariyle yürürlükteki yönetmeliklerin hükümleri gereğince 60 puan üzerine puan alarak başarılı sayılan davacıların, sonradan değişen yönetmelik hükmü gereğince getirilen 70 puan koşulunu sağlayamadığı gerekçesiyle başarısız sayılmalarına ilişkin olarak tesis edilen dava konusu işlemlerde hukuka uygunluk bulunmadığı belirtmiş ve söz konusu durumun davacılar açısından telafisi imkânsız zararlara yol açacağı kanaatine varılmıştır.
Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER