EBELER İÇİN UZMANLAŞMA İMKANI GETİRİLİYOR

AKP Konya milletvekili Kerim ÖZKUL ve arkadaşları tarafından TBMM’ye sunulan “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” ile ebelere uzmanlaşma imkanı getiriliyor.

EBELER İÇİN UZMANLAŞMA İMKANI GETİRİLİYOR
Kanun teklifinin ilk maddesinde yer verilen düzenleme ile ebelik hizmetlerinde kalite ve standardın yükseltilebilmesi amacıyla lisans mezunu ebelerin, meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaşmaları ve uzman ebe olarak çalışmaları öngörülüyor.
 
Teklifin ilgili maddesinin yasalaşması halinde ebelerin daha etkin ve kaliteli hizmet verebilmeleri için, meslekleri ile ilgili olan ve özellik arz eden birim ve alanlarda ilave eğitimlerle, mesleki uygulamalarda bulunmak üzere yetki belgesi alabilmelerine imkân sağlanacak.
 
Yetki belgesi alınacak eğitim programlarının düzenlenmesi, uygulanması, koordinasyonu, belgelendirme ve tescili, kredilendirme ve yetki belgelerinin iptali gibi hususlar ile uzman ebelerin ve yetki belgesi alanların görev, yetki ve sorumlulukları Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlecek.
 
Kanun teklifinde yer alan uzman ebe istihdamı ile ilgili madde:
 
MADDE 1 - 11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunun 47 nci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
 
“Lisans mezunu ebeler meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaştıktan ve diplomaları Sağlık Bakanlığınca tescil edildikten sonra uzman ebe olarak çalışırlar.
 
Ebeler meslekleri ile ilgili olan özellik arz eden birim ve alanlarda belirlenecek esaslar çerçevesinde yetki belgesi alırlar. Yetki belgesi alınacak eğitim programlarının düzenlenmesi, uygulanması, koordinasyonu, belgelendirme ve tescili, kredilendirme ve yetki belgelerinin iptali gibi hususlar ile uzman ebelerin ve yetki belgesi alanların görev, yetki ve sorumlulukları Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.”
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER