ADALET BAKANLIĞI'NA KURULACAK OLAN BAZ İSTASYONLARINA HAYIR.!

Adalet Bakanlığı, GSM operatörleri ile protokol imzalayarak, 28 Adliye Sarayında çalışanların sağlığını hiçe sayarak baz istasyonu kurulması için anlaşma yaptı.

ADALET BAKANLIĞI'NA KURULACAK OLAN BAZ İSTASYONLARINA HAYIR.!
Bazıları hizmet binalarında kurulan bazıları da kurulma aşamasında olan baz istasyonlarının fiziki ve sağlığı tehdit eden olumsuz etkilerinden dolayı, sendikamız söz konusu istasyonların kaldırılması yönünde mücadeleye başladı.

Sendikamız Adalet Bakanlığı’na yazmış olduğu yazı ile Bakanlıktan GSM şirketleri arasında protokol yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa protokolün hangi adliyeleri kapsadığı ile gerekli izin, ruhsat ve sertifikaların alınıp alınmadığına dair bilgi talebinde bulundu.

GSM operatörlerinin kurduğu baz istasyonlarının kaldırılmasına ilişkin Yüksek Yargı kararlarında insan sağlığına zararlığı olduğu, bunun yanında insanın psikolojik yapısında yarattığı olumsuz etkiler, yaşam kalitesini kötü etkilediği ve çevreye zarar verdiği vurgulanmaktadır.

Hiçbir hizmet, insan yaşamı kadar öncelik ve önem taşımaz. Yararlı bir hizmetin karşılığı olarak insanın ölümü uygun bir sonuç olarak kabul edilemez. İnsan yaşamında tehlike yaratan bir hizmetin, kişi yaşamının önüne geçmesi ve ona üstünlük tanınması doğru bir yaklaşım olarak düşünülemez.

Türk Büro-Sen olarak, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini koruyup, geliştirmenin yanı sıra çalışanların sağlıklı çalışma koşullarında görev yapmalarını da önemsiyoruz. Bu bağlamda, Adalet Bakanlığı bünyesindeki hizmet binalarına kurulması planlanan baz istasyonlarının kaldırılması için mücadelemizi başlatmış bulunmaktayız.



Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER