HAKSIZLIĞA 'HAKSIZLIK' DEMEK SUÇ MU ?

Böylesi ancak,Milli Eğitim de olur. Samsun İlkadım İlçesi Mithatpaşa Anadolu Lisesi Öğretmeni Hüseyin KAYMAKÇI,Yönetici görevlendirme sürecinde Okul Müdürlerinin 2 puanı kırılarak,yeniden görevlendirilmemesini haksızlık olarak değerlendirip kınadığı için soruşturmaya tabi tutuldu. Konuyla ilgili,Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi bir açıklama yaptı. İşte o açıklama…

HAKSIZLIĞA 'HAKSIZLIK' DEMEK SUÇ MU ?
 
   MEĞER ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISINDA KONUŞMAK TA SUÇMUŞ!
  
    Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin yayımlanması ile birlikte özellikle eğitim kurumu müdürlerinin görev süresinin uzatılması için yapılan değerlendirmeler haksızlıklara neden olmuş yüzlerce kişi yapılan haksız uygulamaları idari yargıya taşımıştır. Haksızlıkların, hakkaniyetsiz işlemlerin, adam kayırmanın ve yandaş gözetmenin sıkça yaşandığı bu süreçte bir çok skandal Türk Eğitim-Sen tarafından ortaya çıkarılmış, kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Bu defa olay Samsun ili İlkadım ilçesinde yaşanmıştır.  Yönetici görevlendirme süreci bitmiştir. Ama yöneticilikleri sona erdirilen Türk Eğitim-Sen üyelerinden sonra  öğretmen üyelerimize sıra gelmiş olmalı ki; psikolojik baskı akıl almaz bir şekilde boyut değiştirerek devam etmektedir. Sendikamıza üye olan bir öğretmenimiz, öğretmeler kurul toplantısında okul müdürlerinin görev süresinin uzatılmamasına tepki göstermiş ve değerlendirme yapan kişileri haksız puan kırdıkları için kınadığını beyan etmiştir. Bu beyanı üzerine üyemize soruşturma açılmış, ve soruşturmacılar tarafından “uyarma” cezası teklifi getirildiği duyumları sendikamıza ulaşmıştır. Eleştiriye dahi tahammülü olmayan kişiler öğretmenler kurulu toplantısında hiçbir suretle disiplin cezasının konusunu oluşturmayacak bir söylemden uydurma suç oluşturarak, bir anlamda eleştirenlerin sesini kısmayı hedeflemiştir. Kısacası, öğretmenler kurulunda konuşmak bile suç olmuştur. Haksızlık karşısında en demokratik hakkını kullanarak eleştiride bulunan üyemize yapılan bu muamele gelinen noktayı da gözler önüne sermektedir. Bu eleştiriye tahammülsüz insanları Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak kınadığımızı belirtirken  Üyemiz hakkında disiplin işlemi tesis edildiği takdirde Türk Eğitim-Sen olarak bütün hukuki mücadele verileceğinin de bilinmesini istiyoruz.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün soruşturma yazısı için tıklayınız

 
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER