MEMURLAR HER AY ZAM ALIYOR !

Memurların Her Ay Zam Aldığını Biliyormuydunuz..?

MEMURLAR HER AY ZAM ALIYOR !

Algı...

“Nesnel dünyayı, duyular vasıtasıyla öznel bilince aktarma” gibi bir anlamı var.

Gerek dünya çapında gerekse ülkemizde gerçekleştirilen operasyonların büyük bir çoğunluğu buraya yapılıyor. Düşman, algı operasyonları sayesinde fark ettirmeden,  sizi kendi sistemine ikna ediyor. Hatta bu operasyonlar o kadar başarılı oluyor ki kraldan çok kralcı olma durumuna geçebiliyor halk.

Bir kamu çalışanı da bu operasyonlardan fazlasıyla nasibini almakta…
Biz memurların her ay zam aldığını biliyor muydunuz?
Bilmiyorsanız gündemi takip etmiyor, gazete okumuyor yahut televizyon izlemiyorsunuz. Hemen her kesimden kamu çalışanları her ay çeşitli şekillerde zam almaktalar.

Bir eğitimci olarak, son 5 yıldaki gazete, internet sitesi ve televizyon haberlerini temel aldığımda maaşımın 10 bin liraya dayandığını fark etmiş bulunmakla beraber, içimi garip bir hissin kapladığını da itiraf etmeliyim. Dile kolay 10 bin.
Yalnız, iki noktada ayıp ediyorlar; birincisi 10 bin liralık maaşla dahi milletvekili maaşlarını geçemiyorum. Medyanın, biraz daha çalışıp benim gibi öğretmenlerin maaşlarını hiç değilse vekil maaşına eşitlemesini talep ediyorum. İkincisi ise nedenini bilmediğim bir şekilde –büyük ihtimalle mutemedimin suçu- maaş bordromda hâlâ taş devri maaşını alıyor olmam. Bana kalırsa iki büyük oluşumdan yani medya veya maliyeden biri yalancı. Birinin dediği, ötekinin verdiğini tutmuyor. Karadenizli Temel için buradan güzel bir fıkra çıkar diye düşünüyorum.

Yine öğretmenlerden bir örnek vereceğim (Diğer kamu çalışanları mazur görsün, bildiğim konuda ahkâm kesmek istedim):
Geleneksel zam aylarından biriydi, yanlış hatırlamıyorsam Kasım 2014.
Medya manşetleri:
Öğretmene 1400 lira zam…
Eğitimcilere 1400 lira ek gelir müjdesi…
Maaşlara 1400 lira artış geliyor…

Algı operasyonunu başarılı bir şekilde savuşturduktan sonra; sinirli ve bezgin bir şekilde işin aslına ulaştık. 1400 liralık hesap şu şekilde: Haftalık 30 saat derse giren bir öğretmen ayda yaklaşık 700 liralık tam ek ders almış oluyor. Eğitimcilerin yarısı hiç ek ders alamazken, kalan yarısının ne kadarı tam ek ders alıyor bilemedim. Neyse elde var 700. Öğrencilere yönelik açılan yetiştirme kurslarında görev yapacak öğretmenler de 350 lira gibi bir ek gelir (Tam saat girmesi şartıyla) elde edecekler. Burada ince bir detay var, başbakanın o dönemki talimatıyla kurs ücretleri iki katına çıkarılacaktı. Mart 2015’teyiz, hâlâ ses gelmiyor o taraftan. Her neyse 350x2’den bir 700 de oradan geliyor ve 1400 liralık servete konuyoruz.

Şu an okuduğum son dakika haberini de hemen yazıma iliştireyim.
Araştırmacılar 1400 lira zam alan öğretmenin, Dünya’dan çok uzakta yer alan bir kuyruklu yıldızda görüldüğünü tespit etti. Kuyruklu yıldıza inmeyi başaran Philae’nin gölgede kalması, güneş panellerinin de yeterli ışığa ulaşamaması, onca çabayı boşa çıkaracak gibi. Yine de öğretmenin en azından bir fotoğrafını çekmek isteyen Philae’nin bunu başarıp başaramayacağı merak konusu.

Mehmet DEMİREL
Anadolu Eğitim Sendikası
Konya İl Başkanı

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER