MÜLAKAT SINAVIYLA ATANACAK MÜDÜRLER BELLİ Mİ ?

 MÜLAKAT SINAVIYLA ATANACAK  MÜDÜRLER BELLİ Mİ ?
  
   14 Mart 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren MEB yasası ile Milli Eğitimde birçok tartışmaya yol açacak düzenlemeler yapılmıştır. Yasanın bir ayağı dershanelerin tasfiyesi iken diğer ise mevcut okul müdürlerinin tasfiyesi; daha doğrusu Eğitim Birsenli olmayan okul müdürlerinin tasfiyesi idi. Yasa ve yasaya bağlı düzenlemelerle tasfiye edilecek okul müdürlerinin yerinin nasıl doldurulacağı da belirlenmiş oldu.

Buna bağlı olarak dört yıllık görev süresini dolduran okul müdürleri, yeni atanmış  idareciler marifetiyle puanlanmış ve binlerce okul müdürünün kanun eliyle kazanılmış hakları ellerinde alınmıştır. Sıra atanacakların belirlenmesindeydi. Bu da adayların mülakat sınavıyla gerçekleştiriliyordu. Bu süreçte Türk Eğitim Sen olarak kurulan sınav komisyonlarının kimlerden oluştuğunu talep ettik ve cevap alamadık. ( Sonradan elde ettiğimiz listede görüldü ki tamamı EBS’lidir.) Görüntü ve ses kaydı,yani kamera konulmasını talep ettik kabul edilmedi. Sınav sorularını hazırlayan komisyonun isimlerini talep ettiğimiz halde bunları da alamadık ve bu isimler esrarını korumaktadır.
   Sınav sonrasında mülakata gireceklerin kaç puan alacalarının yandaş sendika tarafından belirlendiği ve e- posta yoluyla ilgili komisyonlara ulaştırıldığı ile ilgili olarak konu yargıya intikal ettirilmiş,henüz netice alınmamıştır. Nasıl ki 2010 KPSS yolsuzluklarının tutuklamaları 2015’te başlamışsa, bu yargı sürecinin nasıl neticeleneceği henüz belli değildir.Bu sene de İstanbul ilinde mülakat sınavına başvurular alınmış sınav ise 20-24 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav komisyon üyeleri belirlenmiş, aldığımız duyumlar ise, bu üyelerin 2014 yılında yapılan sınavda görev alan üyelerle aynı olduğudur.
  İstanbul İl Müdürünü uyarıyoruz; derhal komisyon üyeleri değiştirilmeli ve adı hiçbir söylentiye bulaşmamış kişilerden yeniden sınav komisyonu oluşturulmalıdır. Soruyoruz; yoksa kimin kaç puan alacağı da aynen geçen sene olduğu gibi şimdiden belirlenmiş midir? Acaba geçen yıldan farkı listeler e- posta yoluyla değil de flaş bellek yoluyla mı olacaktır?
                                                                                                

Dr.Mustafa KAVLU

                                                                                            
 Türk Eğitim Sen Şb.Bşk.

 
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER