ÖĞRETMENLERDEN NÖBET ÜCRETİ EYLEMİ

Bursa’da haftada bir gün okullarda nöbet tutan öğretmenler, bunun karşılığında ücret almadıklarını belirterek, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

ÖĞRETMENLERDEN NÖBET ÜCRETİ EYLEMİ
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) üyeleri, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Öğretmenlerin nöbet yükümlülüklerinin kanunla değil sadece yönetmelikle düzenlendiğinin altını çizen Eğitim Bir Sen Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıgül, kanuni dayanağı olmayan çalışma koşullarının yönetmeliklerle öğretmenlere dayatıldığını söyledi.
 
Haftada bir gün okullarda öğretmenlerin ücretsiz olarak nöbet tuttuklarını söyleyen Sarıgül, “Kanunda yeri olmayan bir sistemin öğretmenlerimize dayatılması düşünülemez. Öğretmenlerimiz bu nöbetleri tutuyorlar ancak biz bu nöbet karşılığında ücret istiyoruz. Ancak geldiğimiz noktada karşılığı ödenmemiş bir emek öğretmenlerimizden beklenmektedir. Öğretmenlik mesleğinin ifasını doğrudan ilgilendirmeyen bu türden tedbirlerin öğretmenlerin üzerine yıkılması kabul edilemez” dedi. 'Angaryaya hayır, nöbet görev ücreti istiyoruz' yazılı pankart taşıyan sendika üyeleri imza kampanyası başlattı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan 50 kişilik sendika üyesi, topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na göndereceklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER