OKUL MÜDÜRÜNE VERİLEN BAĞIŞ CEZASI MAHKEMEDEN DÖNDÜ

Haklarında şikâyet bulunmadığı halde, 2012 yılı okul aile birliği hesap dökümlerinin incelenmesi sonucunda diploma parası adı altında bağış yapıldığının kabulüyle verilen “ihtar” cezası mahkemece iptal edildi.

OKUL MÜDÜRÜNE VERİLEN BAĞIŞ CEZASI MAHKEMEDEN DÖNDÜ

Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer Döneminde binlerce yöneticiye ceza verilmesine neden olan MEB'in 2011/40 sayılı genelgesine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan SiirtTürk Telekom Fen Lisesi'nde müdür yardımcısı Bülent Batur'a verilen ceza uyarı cezası Batman İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Batur adına dava açan Eğitim Bir-Sen'in itirazı mahkeme tarafından haklı bulundu.

Dava konu işlemin dayanağını teşkil eden soruşturma raporu ve eklerinin incelenmesinden, davacı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesine aykırı olarak öğrenci kayıt-kabullerinde ve diploma karşılığı bağış alındığına ilişkin herhangi bir şikâyet dilekçesi bulunmadığı ve davalı idarece davacı tarafından zorla bağış alındığına ilişkin olarak herhangi bir somut delil sunulamadığı belirtilen
Kararda, “…davalı idarece bağış yapan kişilerin de ifadelerine başvurarak söz konusu bağışların kişilerin kendi iradeleri ile mi yoksa herhangi bir baskı ya da iradelerini zaafa uğratacak davranış (bağış yapılmaması halinde kayıt yapılamaması vs. gibi) sonucunda mı bağış yaptıkları somut olarak ortaya konulması gerekirken, bu yönde bir inceleme ve tespit yapılmadan, davacının 1702 sayılı Kanun'un 20/1. maddesi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmasına ilişkin işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

MAHKEME KARARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.









Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER