Sınava Dayalı Yönetici Ataması Yapılması Talebimizi Yineledik

Müdür ve müdür yardımcılığı duyuruları ile ilgili 13 Mayıs’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na yazdığımız yazıda, Bakanlığın sınava dayalı ilk atama için ivedi bir şekilde takvim belirleyerek, atama yapması talebinde bulunmuştuk.

Sınava Dayalı Yönetici Ataması Yapılması Talebimizi Yineledik
Ancak şimdiye kadar somut bir işlem yapılmaması üzerine Bakanlığa yeni bir yazı göndererek talebimizi yineledik. Yargı kararı sonrası yapılan değerlendirmede 60 puanla başarılı sayılanlar ile sınav puanı yükseldiği halde ataması yapılmayanların mağduriyet yaşamamaları için, Ekim 2011 de yapılması planlanan Eğitim Kurumları Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı Sınavından önce münhal eğitim kurumu müdürlük ve müdür yardımcılığı duyurularının bir takvime bağlanarak ilan edilmesi hususunda gereğinin yapılmasını istedik.

 Bakanlığa Yazdığımız Yazı…
 



Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Özgür ÇAĞDAŞ
Özgür ÇAĞDAŞ - 13 yıl Önce

Yönetmelikte mahkemelik olan ve durdurulan anadolu türü atamaları ile sınav puanı değişenlere başvuru hakkı verilmesi için sınav esaslı son defa atama yapılmalıdır. Sendikalar böyle bir talebi dile getirmiş olmaları çok isabetlidir. MEB vakit geçirmeden bir yazı ile tüm illerede eş zamanlı olarak sınava dayalı atamaların yapılmasını sağlamalıdır. İllerin keyfine bırakılmamalıdır. İstikrar şart

Saygın ÖÇALAN
Saygın ÖÇALAN - 13 yıl Önce

İsteğiniz çok yerinde ve gerekli bir çağrıdır. Şimdiden bunu dikkate alarak duyuruya giden iller var. Bu durumda diğer illerinde aynı uygulamayı yapması adaletin sağlanması açısından önemlidir. Yapmış olduğunuz çağrıdan dolayı eğitim bir seni tebrik ediyorum.

MUHAMMET
MUHAMMET - 13 yıl Önce

Sınava Dayalı Yönetici Ataması Yapılmazsa MEB'd hiçbir şey değişmemiş demektir.

Necmettin AVCI
Necmettin AVCI - 13 yıl Önce

arkadaşlar bugün sendikamla gittim konuştum, dedim ki bakın bazı illerde yönetmelik çıkar çıkmaz öncelikle sınava dayalı bir yönetici ataması yapılması karalaştırılmış ve süreç başlamış, bizim ilimizdede biran önce başlamasını istiyoruz dedim. Önce farklı şeyler söyledi, olamayacağını falan.. daha sonra; biz araştırdık, okullarımızda sendikamız üyesi vekaleten çalışan bir çok arkadaş var, onları yerinden etmeyi doğru bulmuyorum, ayrıca sınava dayalı bir atama yapılırsa yerleşeceklerin çoğu diğer sendikalardan olduğu için bu iş sendikamızın zararına olacağından hiç sıcak bakmıyorum dedi.. yani bizde böyle bir atama yapılmayacak sendikanın çıkarları için. size daha önce BİMER e MEM e Personel genel müdürlüğüne ve resmi yazıyla bağlı bulunduğum milli eğitim müdürlüğüne ayrı ayrı maillerinede gönderdiğim aşağıdaki yazıyı sunuyorum.. sizlerinde göndermesi sizlerin yararına olacaktır arkadaşlar. İLGİLİ MAKAMA2009 yılında yapılan Milli eğitim bakanlığı eğitim kurumları müdürlük ve müdür yardımcılığı sınav sorularından mahkemece iptaline dayalı olarak eğitim kurumları müdürlük ve müdür yardımcılığı sınav sonuçları yeniden değerlendirilmiş ve değerlendirme sonucunda bazı müdür ve müdür yardımcısı adayların sınav puanı değişmiştir. Bu durum yeniden ve acilen sınava dayalı yeni bir atama yapılması durumunu ortaya çıkarmıştır. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, sınavların yeniden değerlendirildiği tarihten bu zamana kadar herhangi bir atama yapılmamıştır. Şu zamanda rotasyona bağlı yer değiştirme ve atamaların yapılmasına başlanıldığını düşünürsek, sınava bağlı bir atama için takvim yetişmeyecek ve süre kalmayacaktır. Bu nedenle rotasyon atamalarından önce ve 1 Ekim 2011 yeni sınav tarihinden önce sınava dayalı bir atamanın yapılması hukuken ve vicdanen şart olmuştur. Aksi taktirde, bu durum hem hukuken hem de sınav puanı değişen ve haksızlığa uğrayan adaylarımızın vicdanı huzurunda sancılı problemlerin doğmasına yol açacaktır. Ben de sınav puanı değişen ve sınavı yeniden değerlendirilerek yükseltilen bir eğitimci ve eğitim yöneticisi adayı olarak bu durumun makamınızca bir an önce değerlendirilmesini talepediyorum

necmettin avcı
necmettin avcı - 13 yıl Önce

adam 60 almış ama demişlerki sen 59 almış kalmışsın... neden.. sınav sorusu yanlışmış... eee yazık değilmi bu adama günah değilmi... hem o zaman başvurulara da katılamadılar, sınava 2 ay kala adama diyorlarki, soru yanlışmış aslında sen 60 almışsın.. ama şimdi de sınava 1 ay kaldı kusura bakma sen çalış bi daha boş ver unut kazandığını... yada puanı yükselen ve haksızlığa uğrayanlar, yarım puanla atanamayanlar... varmı böyle bişiy... ne rezil işlerdir şu MEB in işleri anlamak mümkün değil..

MERT KORAY
MERT KORAY - 12 yıl Önce

BU YAZIYI GÖNDERDİNİZ. AMA CEVAP GELDİMİ ?

mehtap kırcı
mehtap kırcı - 12 yıl Önce

yineledin de ne oldu...danışıklı dövüş yapıyorsunuz hepiniz.

SIRADAKİ HABER