'TÜRKÇE'DEN DEVLET NEDEN RAHATSIZ OLUYOR?'

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Anadolu insanının 170 ülkede açtığı okulların kapatılmasını istemesine tepki gösterdi.

'TÜRKÇE'DEN DEVLET NEDEN RAHATSIZ OLUYOR?'
Bahçe, “Bütün dünya devletleri kendi özel teşebbüslerinin uluslararası markalar haline gelebilmesi için, teşvikle desteklerken, bu desteği sağlayabilmek için ülke ülke gezerken, bizim devlet yetkililerinin ise dünyanın 170 ülkesinde İstiklal Marşımızın söyleniyor olmasından rahatsız olmalarını anlamak ve izah etmek zor.” dedi.
 
Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Etiyopya ziyaretinde, 'Türk okullarını kapatın, biz açalım’ sözlerini talihsizlik olarak nitelendirdi.
 
Bahçe, Anadolu insanının kendi imkanlarıyla anasının ak sütü gibi helal parayla yaptığı okulların varlığından rahatsız olunmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.
 
Dünyada, Türk Bayrağı’nın dalgalandırmasından, İstiklal Marşı’nın okunmasından ve Türkçenin konuşulmasından devletin zirvesinin rahatsız olmasının anlaşılmaz olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Kelin ilacı olsa başına sürerdi’ ya da Anadolu ifadesiyle ‘Yattığı ahır sekisi çağırdığı İstanbul türküsü’ derler. Bizim devlet yetkililerine diyeceğimiz şudur: Ülkemizde okul ihtiyacı var ise üniversite imkanlarında yüz binlerce öğrenci sıfır çekiyor. Uluslararası sınavlarda başarısızlığımız artık tescillenmiştir. Gelin hep beraber ülkemizin en kıymetli sermayesi diyebileceğimiz insan kaynaklarımızın makus talihini güzelleştirelim.
 
Milletinizin kendi varlığını harcayarak uluslararası camiada tek uluslararası markası olarak faaliyete sokmuş olduğu sevgi okullarını, Türk kolejlerini kapatma mücadelesini bir kenara bırakarak gerçekten samimi iseniz gelin hep beraber ülkemizdeki eğitim problemleriyle birlikte savaşalım. Bu devlet ve bu hükümet okul açabilecek maddi imkanlara sahipse gelsin Erzurum, Ağrı, Ardahan’ın köylerindeki okulların insani standartlara ulaşması için harcama yapsın.
 
Yoksa yurt dışındaki okulların kapatma gayretiyle komik durumlara düşmeyelim. Ülkemizin İstiklal Marşı’nın söylenmesinden, bayrağımızın dalgalanmasından, dilimizin öğrenilmesinden rahatsız olan bir devlet utancıyla karşı karşıya bırakmak hiç kimsenin hakkı değildir ve olmamalıdır. Bu millet yurt dışındaki ülkemizin şanlı bayrağını dalgalandıran sevgi okullarına sahip çıktığı gibi bundan sonra da sahip çıkmaya eminiz devam edecektir. Bu millet gerektiğinde devletimiz ihmal etse bile ülkemizdeki devlet okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya, sıkıntılarını gidermede başarılarını artırmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti öncelikle kendi öğrencilerinin ihtiyacını karşılayabilecek kaynakları ayırsın. Eğitim çalışanlarının dünya standartlarında bir gelire sahip olarak vazifelerini icra edebilecekleri ortamları hazırlasın. Ondan sonra dışarıda milletin açtığı okulların yanında birkaç okul da devletin açmasına kimsenin söyleyecek bir sözü olmaz, olsa olsa böyle bir girişim alkışlanır. Ama devletin imkanları ve gücü birilerini imha birilerini ihya etmek için kullanılmamalıdır. Bu devlet bu millete aittir. Devletin tüm imkanları milletin bütün bireyleri arasında hak ve adalet ölçüleri içerisinde dağıtıldığı zaman Türkiye dünya devleti olur, Türkiye’nin yöneticileri de o zaman dünya lideri olabilirler.”
Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER