ENGELLİ ÖĞRETMENİN ATAMA ZAFERİ

Geçen yıl Özürlü Memur Seçme Sınavı’na giren ancak ataması yapılmayan engelli öğretmen hukuk mücadelesine hazırlanırken bu sene Eskişehir’e ataması yapıldı.

ENGELLİ ÖĞRETMENİN ATAMA ZAFERİ
Samsun’da Fransızca Öğretmenliği mezunu olan, geçen yıl Özürlü Memur Seçme Sınavı’na giren ancak ataması yapılmayan bedensel engelli 24 yaşındaki İsmail Kılıçarslan’ın ataması bu yıl yapıldı. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “Öğretmenlik bedensel engeli bulunanlar tarafından icra edilebilecek mesleklerden değildir” cevabını alınca TBMM’ye dilekçe yazan Kılıçarslan, yapılan yeni düzenlemenin ardından bu yıl Eskişehir’e öğretmen olarak atandı.
 
Samsun’da yaşayan İsmail Kılıçarslan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Okulu bitiren Kılıçarslan, 2012 Nisan ayında Özürlü Memur Seçme Sınavı’na girdi. Sınav sonunda aynı yıl Temmuz ayındaki tercihlerde engelli öğretmen alımının yapılmadığını gören Kılıçarslan, bunun üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu’na geçen yıl Ağustos ayında dilekçe yazdı. Geçen Aralık ayında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen “Öğretmenlik bedensel engeli bulunanlar tarafından icra edilebilecek mesleklerden değildir” cevabını gören öğretmen, şok yaşadı. 
Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan Kılıçarslan, dava açmaya hazırlanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen Şubat ayında Meclis’teki grup konuşmasında engelli öğretmenlere atama sözü vermesi üzerine büyük mutluluk yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen ay yapılan engelli öğretmen alımına başvuru yapan İsmail Kılıçarslan bir hafta önce Fransızca öğretmeni olarak Eskişehir’e atandı.
 
"Çok mutluyum"
 
Atama haberiyle büyük sevinç yaşayan Kılıçarslan, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden istifa ederek Eskişehir’e gitti. Fransızca öğretmeni olarak Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atandığını söyleyen genç kadın, “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen cevaba çok üzülmüştüm şimdi atamam yapıldı çok mutluyum. Görev yapacağım okul henüz belli değil. Kısa bir zaman sonra okulda belli olacak ve Fransızca öğretmeni olarak görev yapmaya başlayacağım. Kendi mesleğimi yapacağım için çok mutluyum” dedi.
 
Dilekçesine verilen cevabın kamuoyunda duyulmasının ardından olumlu yönde gelişmeler yaşandığını söyleyen Kılıçarslan, “Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu imkanı engelli öğretmenlere verdiği için. Eğer verdiğim dilekçe engelli öğretmenler için vesile olabildiyse ne mutlu bana. Bütün engelliler için amacına ulaştı demektir. Engelli olmam öğretmenlik yapmama engel değil. Öğrencilerimle buluşmak için gün sayıyorum” diye konuştu. 2003 yılında üçüncü kattaki evinin balkonundan düşen Kılıçarslan’ın sol kolunda sinirlerin hasar gördüğünü söyledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER