HAFTALIK DERS SAATLERİ DÜŞTÜ...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTK), ortaokulların haftalık ders çizelgesinde bazı değişikliklere gitti.

HAFTALIK DERS SAATLERİ DÜŞTÜ...

Buna göre yabancı dil dersi 5’inci ve 6’ncı sınıflarda haftada 3 saat olacak. 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda haftalık seçmeli ders saati 6 ve haftalık toplam ders saati ise 35 saat olacak. Kurul, aynı zamanda bilişim teknolojileri ve yazılım dersini seçmeli dersler listesinden çıkararak haftada 2 saat olmak üzere zorunlu dersler arasına aldı. Yapılan değişiklikle birlikte gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren 5’inci ve 6’ncı sınıflarda öğrenciler bilişim dersini zorunlu olarak görmeye başlayacak.

Geçen yıl 5. ve 6. sınıfların haftalık 36, 7 ve 8. sınıfların da 37 saat dersi olduğunu hatırlatan Müfettişler Derneği Başkan Yrd. Doğan Ceylan, “Şehirlerdeki okulların yüzde 60’ında ikili öğretim yapıldığı, zaten bir okulda sabahçı ve öğlenci grupların günlük 6’şar saatten 12 saat ders yapıldığı, bu durumda bile çocukların erken derse girip çok geç çıktıkları bu saatlerde okulda eğitim yapmalarının gelişimlerine aykırı olduğunu söylemiştik. Nihayet bakanlık bir adım atarak ortaokullardaki ders saatini 35’e indirdi.” diyerek düzenlemenin olumlu bir adım olduğunu belirtti.

Ceylan, “Haftalık 35 saat ikili öğretim yapan okullar için hâlâ fazla ama en azından bazı günler 7, bazı günler 8 saat ders yapılmasına son verildi. İkili öğretime yapan okullarımızda normal öğretim geçilene kadar haftada 30 saat eğitim verilmesi en doğru uygulama olacaktır. Bakanlık sorunu tam anlamıyla çözmese de yaptığı hatayı görerek bir adım geri atması önemli bir gelişme.” şeklinde konuştu.

 

zaman

 
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
bekele
bekele - 11 yıl Önce

yav kardeşim böyle bi rezillik olur mu be..müfettiş beyefendi ders saatlerinden haberi yok..sadece 5. sınıflarda 36 saat ders vardı diğer sınıflarda 30 saat şeklinde ders yapılıyordu..adam çıkmış 5 ve 6. sınıflarda 36,7 ve 8.sınıflarda 37 saat ders vardı diyo..vay türkiyem vay???

SIRADAKİ HABER