MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI'DAN ÖĞRETMENLERE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şubat ayında yapılacak öğretmen atamaları için hazır bulunan 10 bin kadro üzerine 20 bin daha almak istediklerini ifade ederek, “Bunları yapabileceğimizi öngörüyorum, o alanda siyasi irade oluşmuş durumda” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI'DAN ÖĞRETMENLERE İLİŞKİN  ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konuk olduğu NTV yayınında birçok öğretmen adayının merakla beklediği Şubat atamalarına ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Avcı, Maliye Bakanı’nın kamu için öngörülen kadro sayısını 78 bin küsur olarak açıkladığını ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bunun içinden alabildiği kadarını almaya çalışacağını belirtti. Avcı, “Bizim elimizde Şubat atamalarında kullanabileceğimiz 10 bin kadro var ama biz bunu yeterli bulmuyoruz. Bunun üzerine mümkün olursa 20 bin daha koymayı öngörüyoruz. Ama bunlar için bizim Meclisten en az 30-40 binlik kadro almamız lazım. Kadroyu aldıktan sonra da Maliye Bakanlığı’nın 2016 için bu kadroları kullanma iznini bize vermesi gerekiyor. Bunları yapabileceğimizi görüyorum. O alanda siyasi irade oluşmuş durumda” diye konuştu.
 
“KADROLARIN YARISI ŞUBAT’TA YARISI AĞUSTOS’TA KULLANILACAK”
 
Şubat ayında 10 binin üzerine, yeni alınacak kadroların yarısının ilave edileceğini söyleyen Avcı, diğer yarısının da Ağustos atamaları için kullanılacağını açıkladı. Şubat’ta yapılacak atamaların geçen yılki KPSS puanlarıyla yapılacağını ifade eden Avcı, “Temmuz ayında yapılacak KPSS sınavlarıyla alınan puanlara da bir kadro ayırmamız gerekiyor” dedi.
 
Bakan Avcı, Şubat’ta alınacak olanların çok düşük puanlarla alınacağını çünkü geçen yılki KPSS’de yüksek puan alanların atandığı yönündeki söylemlerin yanlış olduğunu da şu sözlerle açıkladı:
 
“Şimdi alınacak olanlar geçen yılki atamalara göre bir iki puan daha düşük olabilir ama bütün branşlarda sınırda kalan bütün adayların puanları 70’in üzerinde. 85 ile bekleyen aday öğretmenlerimiz var. Dolayısıyla yeni atama döneminde atanacak olanlar yerlerde sürünen puanlar değil. Bazı branşlarda 60’a düşebiliyor. Bazı branşlarda az talep ve az alım olduğu için puan biraz düşebiliyor. Fakat Şubat atamalarında önceliği çok talep alan alanlara vereceğimiz için bu yakıştırma doğru değil.”
 
EĞİTİMDE İYİLEŞTİRMEYE YÖNELİK DEĞİŞİKLİKLER MEDYADA OLUMSUZ YANSITILIYOR
 
Önceki atama döneminde 37 bin öğretmenin 26 bininin Doğu ve Güneydoğudaki 29 ile gönderildiğini hatırlatan Avcı, “26 bin öğretmenimizden sadece 40 öğretmenimiz görevine başlayamadı. Onlardan da askerlik sorunu olanlar, ailevi problemi veya sağlık sorunu olanlar vardı” diye konuştu.
 
Şubat atamasında atanacak öğretmenler için dört aylık eğitim planlaması konusunda açıklamalarda bulunan Avcı, atanan öğretmenlerin Mart başından itibaren maaş almaya başlayacaklarını ve staj sürelerini de istedikleri ilde tamamlayabileceklerini söyledi. Medyanın da eğitimdeki değişiklikleri olumsuz yansıttığını söyleyen Avcı, “İyileştirmeye yönelik en ufak bir değişiklik, düzenleme yaptığımız zaman ‘eğitim alt üst oldu’, ‘her şey sil baştan’ gibi şeyler söyleniyor. Biz yeni atanan öğretmenlerimizi hemen sınıflarına göndermeyeceğiz. Bu öğretmenlerin her biri bir danışman öğretmene zimmetlenecek. Her bir öğretmen adayımızın meslekte 10 yılı geçmiş, tecrübeli danışman öğretmenleri olacak” ifadelerini kullandı.
 
STAJ DÖNEMİNDE YEREL KÜLTÜR EĞİTİMİ VERİLECEK
 
Atanan öğretmenler hangi branşta olursa olsun, ilkokul, lise, meslek lisesi, imam hatip lisesi gibi okul türlerinde değişik derslere gireceklerini belirten Avcı, “Ayrıca sınıfta, öğretmenler odasında, Milli Eğitim Müdürü’nün yanında, Şube Müdürü’nün yanında, onların neler yaptıklarını göreceksiniz. Milli Eğitim’im nasıl işlediğini göreceksiniz” diye ifade etti.
 
Yaz dönemine gelindiğinde ise bütün öğretmenlerin girdiği hizmet içi eğitim programlarının başlayacağına dikkat çeken Avcı, “Özellikle Doğu’ya Güneydoğu’ya gidecek öğretmen adaylarımız için, gittikleri yerde konuşulacak dilin temel eğitimi ve yerel kültür eğitimin de verilecek” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER