Öğretmen atama sisteminde skandal hata!

Adnan Menderes Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunları, bölümleri sisteme yüklenmediği için, sistem açılalı iki gün olmasına rağmen tercihlerini yapamıyor.

Öğretmen atama sisteminde skandal hata!

Atanmayı bekleyen yüzbinlerce öğretmenin çilesi bitmiyor. 55 bin atama yapılacağı söz verilerek önce MEB tarafından kandırılan öğretmen adayları, şimdi de 11 bin 544 atama için oluşturulan online başvuru sistemi ile ilgili sorunlarla başetmeye çalışıyorlar. Sıkıntılardan biri de, bazı adayların mezun olduğu programın sisteme yüklenmemesi nedeniyle tercih yapamıyor olmaları.

Sistem yüzünden tercih haklarını kullanamıyorlar
Yüzbinlerce atanmayan öğretmene yaşatılan sıkıntılar bitmiyor. Yapılacak 11 bin 544 atama için oluşturulan online başvuru sistemi 18 Ağustos’ta açılırken, sisteme ilişkin bir sorun skandal niteliğinde ve öğretmen adaylarının tercih yapmalarını engelliyor. Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunları, hakları olmasına rağmen, bu bölüm sisteme yüklenmediği için sistemin açılmasından bu yana üç gün geçmesine rağmen halen tercihlerini yapamıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri’nde (MEBSİS) “Mezun Olduğunuz Yükseköğretim Programı” bölümüne girilmesi gereken mezuniyet bilgisi, bölüm sisteme yüklenmediği için adaylar tarafından işaretlenemiyor. MEBSİS’te ilgili yerde Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü bölümüne ulaşılabilirken Felsefe bölümüne ulaşılamıyor.

MEBSİS’te yapılan bu hata nedeniyle, adaylar başvurularını yapamıyor. Konuya tepkilerini dile getiren adaylar, MEBSİS’i aramalarına rağmen ulaşılamadıklarını, zaten az olan atama kontenjanlarından bile henüz tercih yapmadan mahrum kalacaklarını kaydediyorlar.




Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER