İngilizce Öğretmenlerinden Bakan Dinçer'e Açık Mektup

Atama bekleyen İngilizce Öğretmenleri, FATİH Projesi’nin hayata geçirilmesi ve dünya vatandaşı gençler yetiştirebilmemiz için yabancı dilin olmazsa olmaz katkılarını Bakan Dinçer’e yazdıkları açık mektupta dile getirdiler:

İngilizce Öğretmenlerinden Bakan Dinçer'e Açık Mektup

Sayın Milli Eğitim Bakanımız,

 

 

Sizlere İngilizce öğretmenleri olarak ataması yapılmayan tüm branşlardaki öğretmenler adına sesleniyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda başta Okul öncesi eğitim konusunda yaptığı ve uygulamada olan okul öncesi eğitimin 81 ilde zorunlu hale geti...rilmesi programındaki özverili çalışmalarını sürekli takip ediyoruz. Bu çalışmalara ek olarak eğitim ve öğretimde niteliği artırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla geliştirilen “Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (F@tih) Projesi”; yabancı dilin etkili ve verimli olması amacıyla ise ‘’Yabancı Dil Öğretiminin Geliştirilmesi Projesi’’ ile yabancı dil öğretmenlerinin ülkemize getirilmesi gibi planlamaları görmekteyiz.

Ülke olarak gelişmekte olan bir konumda olmamız ve en az bir yabancı dil öğrenmenin dünya çapında öneminin artması sebebiyle, dil öğretiminin okul öncesi eğitim seviyesine indirilmesi etkili bir yol olarak görülmektedir. Bu kapsamda da kurumca ingilizce öğretiminin verimliliği adına bu tür bir yeni proje yapılmakta ve bu çalışmalar, atama bekleyen ingilizce öğretmenlerinin gündemini oluşturmaktadır, çünkü gerçekleştirilmesi düşünülen bu proje kapsamında ithal öğretmen alımları söz konusudur.

İthal yabancı dil öğretmenlerinin getirilme planları, sayısı 17 bini aşan ama ataması yapılmayan yerli ingilizce öğretmenlerinin geleceğini belirsizleştirmiş ve bu durum yarınlarımız adına endişe duymamıza neden olmuştur. Mezun olduğumuz günden bu zamana kadar bir yanı hep eksik olan ve kendi mesleğine ulaşamayacak kadar setlerle karşılaşan bizler, şimdi tekrar sorunlarla boğuşmak istemiyoruz.
Takdir edersiniz ki, ülkemizde ataması yapılmayan, kasım ve şubat aylarında ek atamaların olmasını bekleyen ve sayısı 300 binleri bulan öğretmenler her geçen gün belirsizliğe sürüklenirken, sayısı 10binleri aşan ingilizce öğretmenleri atama beklerken, ithal yabancı dil öğretmenlerinin ülkemize getirilmesi bizleri ikinci plana mı itmektedir düşüncesini zihinlerimizde doğal olarak oluşturmaya başlamıştır.
Sizlerin, bu projenin yerli dil öğretmeni istihdamını da beraberinde getireceğini ve atama bekleyen yabancı dil öğretmenlerinin atamasının da söz konusu olan ithal öğretmen istihdamında düşünülen sayıyla orantılı biçimde gerçekleşeceğini planlarınız arasında bulundurduğunuz düşüncesindeyiz.
Avuçlarımızda küçücük bir dünyası olan öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz. O dünyaya kocaman hayaller sığdırmayı bizden bekleyen öğrencilerimiz bizleri bekliyor.


Sesimiz, sesiniz olsun.


abbasguclu.com.tr


Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER