OKUL MÜDÜRLERİNE SORUŞTURMA TBMM'DE SORU ÖNERGESİ OLDU

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığının 2011/40 sayılı Genelgesi’nde, öğrenci kayıt-kabullerinde ve diploma verilirken kesinlikle bağış talep edilmeyeceği belirtilerek, valiliklere gönderilen talimatlarda, öğrenci kayıt kabullerinde ve diploma verilirken para alınıp alınmadığı hususunun okul aile birlikleri hesapları ile birlikte 30.09.2011 tarihine kadar incelenmesi ve Genelge’ye uymayan okul müdürleri hakkında soruşturma açılması istenmiştir.

OKUL MÜDÜRLERİNE SORUŞTURMA TBMM'DE SORU ÖNERGESİ OLDU
Türk Eğitim-Sen olarak 8 Ekim 2011 tarihinde Genel Merkez Yöneticileri, Şube Başkanları ve Ankara’daki okul müdürlerinin katılımıyla Ankara İçkale Otel’de bu konuyla ilgili bir istişare toplantısı düzenlemiştik. Toplantıya katılan okul müdürleri sıkıntılarını dile getirmişlerdi. Farklı statüdeki okul müdürlerinden bir komisyon oluşturulmuş, bu komisyon toplantıda dile getirilen görüş ve önerilerden yola çıkarak ortak bir rapor hazırlamış ve bu rapor tarafımızca Bakanlığa sunulmuştu.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan YENİÇERİ tarafından Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplanmak üzere TBMM Başkanlığına bir soru önergesi  sunulmuştur. Bu soru önergesinde, okullardan bağış alınmaması yönünde talimat verilirken, bu okulların ihtiyaçlarının karşılanması için ne gibi çözüm yolları düşünüldüğü, Bakanlık bütçesinden bu ihtiyaçların karşılanması için ödenek ayrılıp ayrılmadığı, Bakanlık tarafından Okul Aile Birliği Yönetmeliğinde yer alan ve birliğe bağış kabul etme yetkisi veren maddede değişiklik yapılıp yapılmayacağı, Bakanlık tarafından bağış toplayan okul müdürleri ya da yöneticileri ile ilgili soruşturma emri verilip verilmediği Bakana sorulmuştur.
 
İlgili Soru Önergesi İçin Tıklayınız
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER