AMAÇ YANDAŞLARI ATAMA

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, AKP’nin Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde uygulamaya konan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı (KPSS) kaldırmak için hazırladığı eylem planını TBMM gündemine taşıdı.

AMAÇ YANDAŞLARI ATAMA
Çıray, “Ekonomide pembe tablolar çizilmesine rağmen yoğun işsizlik nedeniyle milyonlarca insanın iş umudu olan bu sınav AKP döneminde güvenilirliğini yitirmiştir. AKP kendi yarattığı bu durumdan faydalanarak şimdi bu sınavı ‘paraleller devlete yerleşiyor’ bahanesiyle kaldırmak istemektedir” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, AKP’nin Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde uygulamaya konan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı (KPSS) kaldırmak için hazırladığı eylem planını TBMM gündemine taşıdı. Çıray, “Ekonomide pembe tablolar çizilmesine rağmen yoğun işsizlik nedeniyle milyonlarca insanın iş umudu olan bu sınav AKP döneminde güvenilirliğini yitirmiştir. AKP kendi yarattığı bu durumdan faydalanarak şimdi bu sınavı ‘paraleller devlete yerleşiyor’ bahanesiyle kaldırmak istemektedir” dedi.
 
AKP’LİLER SINAVI KAZANAMIYOR
 
Çıray, KPSS’nin kaldırılması için atılacak adımların “Beyefendiye Arz, çok gizli” notu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor olarak sunulduğunu belirtti. AKP’liler tarafından hazırlanan raporda, “Adaylarımız sınavda eleniyor. KPSS’nın bu nedenle kaldırılması zorunludur” değerlendirilmesinin yer aldığını belirten Çıray, “Raporda, ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bakanların, atamalar konusunda dikkatli davranmadıkları eleştirilmektedir. Ayrıca AKP taraftarı adayların sınavı kazanamadıklarına da raporda dikkat çekilmiştir” dedi.
 
AMAÇ YANDAŞLARI ATAMA
 
AKP’nin kendi yandaşlarını devlete atayamadığı için KPSS’yi kaldırma planı yaptığı açıkça ortada olduğunu belirten Çıray, “AKP döneminde sınav sorularının çalınması skandalıyla itibarına leke sürülen KPSS’nin, şimdi de yandaş atamalarını rahatlatmak amacıyla kaldırılması gündemdedir” diye konuştu.
 
İddiaları ve KPSS’nin geleceğini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soran Çıray TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şu sorularına yanıt istedi:
 
BU TALİMAT KİMDEN
 
“KPSS’nin kaldırılması için bir çalışma yürütülmekte midir? AKP yönetimine konuyla ilgili bir eylem planı hazırlanması konusunda talimat verilmiş midir? Böyle bir talimatı kim vermiştir? AKP iktidarı döneminde kaç kişi KPSS ile atanmış, aldığı puanlarla atanması gerekirken elenen kaç aday hukuki süreç başlatmıştır?
 
NEDEN SİZE DEĞİL DE ERDOĞAN’A
 
KPSS’nin kaldırılması durumunda devlet kurumları hangi yöntem ile çalışan seçecektir? Bu yöntemi kim belirleyecektir? Söz konusu rapor yürütmenin başı olan şahsınıza değil, neden bizzat Cumhurbaşkanına sunulmuştur? Raporda size ve bakanlara yönelik getirilen “atamalarda dikkatli davranmıyorlar” eleştirisini kabul ediyor musunuz?”
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
 
AKP’nin Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde uygulamaya konan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı (KPSS) kaldırmak için eylem planı hazırladığı yönünde iddialar gündeme gelmektedir. Bu yönde atılacak adımların  “Beyefendiye Arz, çok gizli” notu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor olarak sunulduğu yönünde haberler medyada yer almaktadır.
 
AKP’liler tarafından hazırlanan raporda, “Adaylarımız sınavda eleniyor. KPSS’nın bu nedenle kaldırılması zorunludur” değerlendirilmesi yer almaktadır.
 
Raporda, ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bakanların, atamalar konusunda dikkatli davranmadıkları eleştirilmektedir. Ayrıca AKP taraftarı adayların sınavı kazanamadıklarına da raporda dikkat çekilmiştir.
 
AKP’nin kendi yandaşlarını devlete atayamadığı için KPSS’yi kaldırma planı yaptığı açıkça ortadadır. AKP döneminde sınav sorularının çalınması skandalıyla itibarına leke sürülen KPSS’nin, şimdi de yandaş atamalarını rahatlatmak amacıyla kaldırılması gündemdedir.
 
Ekonomide pembe tablolar çizilmesine rağmen yoğun işsizlik nedeniyle milyonlarca insanın iş umudu olan bu sınav AKP döneminde güvenilirliğini yitirmiştir. AKP kendi yarattığı bu durumdan faydalanarak şimdi bu sınavı “paraleller devlete yerleşiyor” bahanesiyle kaldırmak istemektedir.
 
Bu kapsamda; aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Anayasa’nın 98, İçtüzüğün 96. Maddeleri gereği yazılı olarak yanıtlanmasını rica ederim.
 
1- KPSS’nin kaldırılması için bir çalışma yürütülmekte midir? AKP yönetimine konuyla ilgili bir eylem planı hazırlanması konusunda talimat verilmiş midir? Böyle bir talimatı kim vermiştir?
2- AKP iktidarı döneminde kaç kişi KPSS ile atanmış, aldığı puanlarla atanması gerekirken elenen kaç aday hukuki süreç başlatmıştır?
3- KPSS’nin kaldırılması durumunda devlet kurumları hangi yöntem ile çalışan seçecektir? Bu yöntemi kim belirleyecektir?
4- Söz konusu rapor yürütmenin başı olan şahsınıza değil, neden bizzat Cumhurbaşkanına sunulmuştur?
5- Raporda size ve bakanlara yönelik getirilen “atamalarda dikkatli davranmıyorlar” eleştirisini kabul ediyor musunuz?
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER