BAKANLAR KURULU'NDA HANGİ BAKAN KİME YAKIN?

Bu sefer Çarşı değil, Bakanlar Kurulu karıştı. Saray'da toplanan Bakanlar Kurulu sonrası hangi Bakan'ın kime daha yakın olduğu tartışması başladı. İşte Ahmet Takan'ın kulis yazısı...

BAKANLAR KURULU'NDA HANGİ BAKAN KİME YAKIN?
Yeniçağ Gazetesi'nden verdiği çarpıcı kulis bilgileriyle bilinen Ahmet Takan, Saray'da yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi Erdoğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, Yüce Divan oylaması önce "neden Şeffaflık Paketi açıkladın" diye fırçaladığını iddia etti.
 
Takan, Bakanların, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu önemsemediğini hala birçok Bakan'ın Erdoğan'a bağlı çalıştığını da iddia etti.
 
İşte Yeniçağ Yazarı Ahmet Takan'ın dünkü yazısından Bakanlar Kurulu ile ilgili çarpıcı bölüm;
 
Kendi çalışacağı Başbakanlık Müsteşarını bile uzun süre belirleyemeyen Davutoğlu’nun ilk günden beri Bakanları ile ilişkisi iç acıcı değil. Şöyle;
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; ara sıra konuşuyorlar.  “Başbakanlık benim hakkımdı” diyen Arınç, Davutoğlu’nun uyarılarına pek kulak asmıyor.
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan; ekonomin tek patronu benim havasını sürdürüyor.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan; direkt Beştepe’ye bağlı. Başbakanla konuşmak yerine Efkan Ala ile istişare yapmayı tercih ediyor.
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; zorunlu olmadıkça Davutoğlu ile konuşmuyor. Gölge Başbakan olarak hareket ediyor.
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; Paralel operasyonları ile ilgili tüm bilgilendirmeleri sadece Recep Erdoğan’a yapıyor.
 
Çalışma Bakanı Faruk Çelik; Davutoğlu’nun arasının iyi olduğu nadir Bakanlardan.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; Erdoğan’ın eski İstanbul ekibinden olduğu için tüm yatırım planlarını Erdoğan’a götürüyor.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; o da Başbakanlık hayali kuranlardan olduğu için Davutoğlu ile ilişkilerini sınırlı tutup, daha çok Erdoğan’a yakın görüntü veriyor.
 
Enerji Bakanı Taner Yıldız;  “Davutoğlu ile olmazcılar”  ekibinden.
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala; Ahmet Davutoğlu ile gırtlak gırtlağa gelme noktasında olduğunu Ankara’da sağır sultan bile duydu.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik; Recep Erdoğan’ın özel hafiyesi olarak Ahmet Davutoğlu’nun peşinde. Medyadaki özel kanalları ve özel duyumları ile elde ettiği bilgileri Beştepe’ye rapor ediyor.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; onun da son zamanlarda sırtını Beştepe’ye dayamaya yönelik tavırları Davutoğlu’nu rahatsız ediyor.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; Davutoğlu’nun ondan hiç umudu yok. Çünkü Müezzinoğlu’nun diğer Bakanlara göre artısı, Emine Erdoğan tarafından da çok sevilmesi.
 
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan; önceleri Başbakan ile Cumhurbaşkanını beraber idare etmek için yoğun çaba gösteriyordu. Binali Yıldırım’ı aşmaya gücü yetmeyince rotayı tamamen Beştepe’ye çevirenler arasına girdi.
 
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER