Bu okulda bütün öğretmenler hizmetli

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde erkek hizmetlinin geç görevlendirildiği Damarlı İlköğretim Okulu'nun kalorifer kazanını, 1 ay boyunca okul müdür vekili Recep Geme yaktı. Kadın öğretmenler ise okulun bahçe duvarını sıvayıp depo olarak kullanılan odayı boyayarak kütüphaneye çevirdi.

Bu okulda bütün öğretmenler hizmetli
109 öğrencisi bulunan 10 derslikli Damarlı İlköğretim Okulu'nda 1 kadın hizmetli çalışıyor. Geçen yıl geçici görevle çalışan erkek hizmetlinin ardından okula yeni eğitim ve öğretim yılının başında yeni bir erkek hizmetli görevlendirilmedi. Havaların soğumasıyla birlikte 1 ay önce yakılmaya başlanan okulun kalorifer kazanını, sınıf öğretmeni olan okulun müdür vekili Recep Geme yakmak zorunda kaldı.

KRAVATLI HALDE KAZANA KÖMÜR ATIYOR

Okulda müdür vekilliği yaptığı için derse girmeyen, ancak diğer öğretmenlerin raporlu olduğu günler sınıfta ders anlatarak öğrencilerin derslerinin boş geçmemesini sağlayan Recep Geme, okulun idari işlerinin yanında, kazan dairesine de iniyor. Recep Geme, takım elbiseli ve kravatlı halde kürekle kazana kömür atarak öğrencilerin ısınmasını sağlıyor.

HİZMETLİ GELDİ AMA YAKMAYI BİLMİYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Recep Geme'nin 1 aydır kalorifer kazanını yaktığı okula 4 gün önce erkek hizmetli görevlendirdi. Ancak, kaloriferci sertifikası bulunmayan hizmetlinin kalorifer kazanını yakmayı bilmemesi nedeniyle Recep Geme, kazanı yakmaya devam ediyor.

'YERİ GELİR KALORİFERCİ, YERİ GELİR ÖĞRETMEN OLURUZ'

Kendisinin de kaloriferci sertifikası bulunmadığını, ancak kalorifer kazanını ateşlemeyi daha önce okulda görev yapan hizmetlilerden öğrendiğini anlatan Recep Geme, şimdi aynı işi yeni gelen hizmetliye de öğreteceğini, ayrıca kursa giderek kaloriferci sertifikası almasını da sağlayacağını söyledi. Recep Geme, "Çocuklarımızın üşümemesi için yeri gelir kalorifere bakarız, yeri gelir usta oluruz, yeri gelir öğretmenlik yaparız. Her şey çocuklarımız için. Çocukları bir cevher olarak düşünmek lazım. Bunu işleyecek olan öğretmenler. Geleceğimiz olan çocuklarımız için ne gerekiyorsa yaparız" dedi.

KADIN ÖĞRETMENLER DE ÇALIŞIYOR

Okulda görev yapan diğer öğretmenler de, okulun fiziki yapısını geliştirmek ve güzelleştirmek için özveriyle çalışıyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı açılmadan önce okulun bahçe duvarını sıvayıp boyayan kadın öğretmenler, şimdi de okulun deposunu kütüphaneye çevirmek için kolları sıvadı. Türkçe öğretmeni 24 yaşındaki Nurcihan Özgenç ve sınıf öğretmeni Neşe Siyah, diğer öğretmenlerin de yardımıyla içindeki eşyaları boşalttıkları odayı boyayarak kütüphaneye çeviriyor.

Erkek hizmetli olmadığı için şimdiye kadar okulda yapılması gereken bazı işleri kendilerinin gönüllü olarak üstlendiğini belirten Nurcihan Özgenç, şimdi kütüphane için kitaplara ihtiyaçları olduğunu, bunun için de yardım beklediklerini söyledi.




Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
bunlar hep gösteriş kravatlı bey
bunlar hep gösteriş kravatlı bey - 12 yıl Önce

anlamıyormuş kalorifer yakmaktan o zaman öğret arkadaşa hizmetli kalorifrr yakar boya badana yapar sınıf temizler kaynak işleri yapar vs vs ama hizmetlilerin değerini bilmezsiniz sizler bizleri hep hor görürsünüz ne deyim yakışıyor dikkat et kıravatın kirlenmesin

Alper
Alper - 12 yıl Önce

Bu yorumdan da senin öğretmenlerin değerini iyi bildiğin anlaşılıyor.Bir çok küçük okulda durum aynen bu haberdeki gibidir.Bu bizim gerçeğimiz malesef.Herkes birlik olmuş öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırıp,alçaltma,kıymetsizleştirme peşinde. Biraz insaf lütfen.

MURAT GÖRER
MURAT GÖRER - 12 yıl Önce

HİZMETLİ AYRI KALOREFERCİ AYRIDIR...AMA BİZDE KOLAYI BULUNMUŞ ISITMA MI HİZMETLİ GELSİN. BOYACILIK MI NERDE HİZMETLİ.TEKNİSYENLİK Mİ HİZMETLİ YAPAR SİZ DOKUNMAYIN..O HİZMETLİNİN SORUNU DEĞİL.. O OKULUN MÜDÜRÜDE BİRAZ CESATRETLİ OLSUNDA GİDİP MİLLİEĞİTİMDE DURUMU ANLATSIN.EĞER MİLLİEĞİTİMDE ÇÖZEMİYORSA BAKALLIK ORDA. DEVLET KURALLARLA YÖNETİLİR. DUYGUSAL PALYATİF ÇÖZÜMLERLE DEĞİL..

cengiz özdemir
cengiz özdemir - 12 yıl Önce

bakanlık okulları unuttu galipa.tüm ülge geneli aynı 18 terslikli okulta tekim.kalorifer kömürlü kömür yanmıyor nerden alınmışsa.allah yardımcımız olsun bakanımız bizi umursamıyor.

mert yıldırım
mert yıldırım - 9 yıl Önce

Ben idailis değılim hamalda değilim.kölede değilim. vicdanımın emrettiği kadar şerefimle işimi yapıp evime helal lqkma göturmeye calışıyorum.Ancak herşeyin belli bir sınırı var ne yalakalık yaparım nede eğilirim..Bizler hizmetliyiz diye zevkini cıkara cıkara kimsenin dudükleme hakkıda yok.Hem hizmetli ol ,hem hamal ol, boyacı ol,tamirci ol . birde kalirüfer yak ,AYIP AYIP. BU KADARDA EŞŞEM YERİNE KOYMAYIN.Ek ucret yok.Mesai yok Mesai yerine yıl sonu 10 gun izine takabufl ediyqr derler. biz doğru duzgun noırmal iznimizi kullandırmıyorlar.

SIRADAKİ HABER