'DASK PARALARI NEREDE?'

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nda (DASK) ne kadar para toplandığını, harcama yerlerinin neye göre belirlendiğine ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.

'DASK PARALARI NEREDE?'
Türkkan, başta Marmara ve Ege bölgesi olmak üzere yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan şiddetli lodosun yarattığı zararların karşılanıp karşılanmayacağı ve 2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nda (DASK) ne kadar para toplandığını, harcama yerlerinin neye göre belirlendiğine ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.
 
Türkkan'ın, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, bölgede etkili olan şiddetli lodos nedeniyle 5 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişinin yaralandığını hatırlattı.
 
Milletvekili Lütfü Türkkan, lodos ardından oluşan maddi ve manevi hasardan sonra akıllara "Türkiye doğal afetlere ne kadar hazır?" sorusunun geldiğini söyledi.
 
Türkkan, önergesinde şöyle dedi:
 
"Zorunlu Deprem Sigortası devlet tarafından sunulan bir güvence olarak ifade edilmiş. Bu sigortanın 'Konutları deprem ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvence altına alır' diye tanımladığı belirtildi. Sistemi yönetme sorumluluğu Hazine Müsteşarlığı’na bağlı olarak 2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK) verilmiştir."
 
Doğal Afet Sigortaları Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle birlikte zorunlu deprem sigortasının kontrol edildiği noktaların sayısının arttırıldığı, konut kredisi ve tapu işlemlerinin yanı sıra elektrik ve su abonelik işlemlerinde de zorunlu deprem sigortası aranmaya başlandığı hatırlatılıyor.
 
Türkkan'ın önergesindeki sorular ise şöyle:
 
* Bugüne kadar ne kadar DASK parası toplanmıştır, toplanan paraların kişi ve miktar bazında toplamı nasıldır?
 
* Toplanan DASK paraları hangi fonda değerlendirilmiştir?
 
* DASK adıyla toplanan paralar şu ana kadar herhangi bir yere harcanmış mıdır, harcandıysa nerelere harcanmıştır?
 
* DASK paralarının harcanacağı yerler neye göre belirlenmektedir?"
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER