SİVİL MEMURLAR ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

SİVİL MEMURLAR ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

SİVİL MEMURLAR ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan sivil memurların sorunlarına ilişkin olarak çalıştay düzenlendi.
 
Çalıştayda konuşma yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "TSK'daki devlet memurları kimsenin emir eri değildir. Çalıştayda belirlediğimiz sorunları toplu sözleşme masasına taşıyacağız" ifadelerini kullandı.
 
Sendikanın Genel Merkezinde düzenlenen çalıştayda açılışı yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, TSK'ya bağlı ülke genelindeki kurumlarda yaklaşık 35 bin devlet memurunun çalıştığını, askeri kurumlardaki Devlet memurlarının emir komuta zinciri nedeniyle yıllardır verilmeyen hakları bulunduğunu ve Devlet memurlarının bir asker gibi görülmesinin yanlış olduğunu belirterek, "TSK'daki Devlet memurları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi ancak aynı kanunun 232. ve 233. maddeleri nedeniyle asker gibi çalıştırılıyor. Devlet memurları komutanlarının iki dudağı arasında kalmış durumda ve ikinci bir emre kadar çalıştırılmaya devam ediyor. Memurlara asli görevlerinin yanı sıra yeri geliyor çiçek diktiriliyor, yeri geliyor kamyondan malzeme indirttiriliyor. Bu iş böyle gitmez. Kimse kusura bakmasın TSK'daki devlet memurlarımız kimsenin emir eri değildir" dedi.
 
Toplu sözleşme masasına taşıyacağız sözü
 
Yazgan, sivil memurlarının sorununun çözüme ulaşana kadar mücadele edecekleri sözünü verirken, "TSK'daki memur arkadaşlarımızın görev tanımlarının yapılması, yardımcı hizmetlerdeki Devlet memurlarının genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, uzman erbaşlıktan memurluğa geçenlerin yaş akdine kadar çalışması, orduevlerinden yararlandırılması gibi birçok sorun çözüme kavuşturulana kadar mücadele edeceğiz. En önemlisi memurlarımıza hak ettiği değerin verilmesini sağlayacağız. Sorunları genel yetkili sendika olarak katılacağımız toplu sözleşme masasına taşıyacağız." İfadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER