ÜNLÜ CERRAH MHP'DEN ADAY

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim görevlilerinden Profesör Dr. Recep Özgültekin Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 1. Bölge'den Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yaptı.

ÜNLÜ CERRAH MHP'DEN ADAY
Özgültekin, milletvekilliği için başvurusunu yaptıktan sonra MHP ilçe teşkilatlarını ziyaretlere başladı. İlk ziyaretini Kağıthaneye yapan Prof. Dr. Recep Özgültekin, Kağıthane  İlçe teşkilatında  partililerle bir araya geldi. 

Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan, Prf Dr. Pecep  Özgültekin yaptığı konuşmada;

"Bu akşam ilk siyasi konuşmamı yapıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Kağıthane İlçe teşkilatımızın düzenlediği bu toplantıyı organize eden Teşkilatımız yöneticilerine teşekkürlerimi iletiyorum. 
25.donem milletvekili seçimleri İcin istifa eden 700 bürokrat ve akademisyenlerden biri de benim. 37 yıldan beri bir hekim ve akademisyen olarak vatanıma ve vatandaşıma hizmet ettim .Görevimden ayrılmanın bende bir suçluluk duygusu yaratmadiğini belirtmek isterim. Bundan sonra ülkeme daha ciddi bir kulvarda hizmet etme Arzusu ile Milliyetçi Hareket Partisi'nden -İstanbul- milletvekili aday adayiyim. Destek ve dualarınızı benden esirgemeyeceginizi biliyorum"Diyerek  sözlerini tamamladı.



"25.donem milletvekili seçimleri İcin istifa eden 700 bürokrat ve akademisyenlerden biri de benim.."

"Görevimden ayrılmanın bende bir suçluluk duygusu yaratmadiğini belirtmek isterim. Ülkeme hizmet etmek istiyorum"

"Destek ve dualarınızı benden esirgemeyeceginizi biliyorum"

Prof.Dr.Recep Özgültekin kimdir?

1954 yılında doğdu.İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1978 yılında mezun oldu.1985 yılında Almanya Marburg Tıp Fakültesi Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini tamamlayarak Wiesbaden'de ki sınavı birincilikle verdi ve genel cerrahi uzmanı oldu. Marburg Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniğinde Prof.Dr.Rotthoff'un başasistanlığını yaptı.1986 yılında kısa dönem askerlik hizmeti için yurda döndü. Çalışmalarına akabinde İÜ.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde devam etti. Nisan 1987'de denklik sınavını vererek, aynı klinikte başasistan olarak çalışmalara başladı. 1991 yılında altı ay kadar Münih Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniğinde Prof.Dr.Schweiberer'in yanında Laparoskopik cerrahi konusunda çalışmalarda bulundu. 1993 yılında Genel cerrahi üzerine Doçentlik sınavını başarı ile vererek, öğretim üyesi kadrosuna atandı. Cerrahpaşa Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda 1998 yılında Profesörlük kadrosuna yükseltildi. Meme ve Endokrin Cerrahi konularında ağırlıklı çalışmalar yaptı. Yayınlanmış ulusal ve uluslararası 48 makale, deneysel çalışma, tebliğ ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Halen İÜ.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarakgörev yaptı. 
Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
 
Aydınses Gazetesi
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER