Sigorta primi eksik olanlara iyi haber geldi!

Sigorta primi eksik olanlara iyi haber geldi. İşte 10 ila 15 yıl arasında çalışanları ilgilendiren EYT fırsatı...

Sigorta primi eksik olanlara iyi haber geldi!

Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesinin dışarısında kalırken, yapılan yeni duyuru sonrası 10-15 yıl çalışan vatandaşlar heyecanlandı.

Türkiye'de uygulamaya konulan EYT düzenlemesi ile milyonlarca insan erken emekli oldu. Fakat pirim günü ve sigorta tarihi gibi kriterlerden bazı insanlar EYT'den faydalanamadı. İlk sigorta başlangıç tarihi erken emeklilik hakkını elde etmek için büyük bir öneme sahip. Bu sistemde kişinin 10 yıllık bir sigortalılık süresi boyunca düzenli olarak prim ödemesi gerekiyor.

Şartları ve süreyi tamamlayan kişiler, erken emeklilik hakkını kazanarak maaşlarını almaya başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirlediği bu düzenleme erken emeklilik için önceden belirlenmiş şartları karşılayan bireylerin emeklilik sürecini hızlandırılıyor.

EMEKLİ OLMAK İÇİN 10 YILLIK SİGORTA YETERLİ

Prim günü yetmeyen ancak yaşı nedeniyle bunu tamamlama imkanı da kalmayan kişiler 'yaştan emekli' olabilir. Şartlar ilk sigortalılık tarihine göre değişse de, 10 yılla, yani 3600 günle emekli olmak da mümkün.

Normal emeklilik dışında bir de yaşı ilerlemiş fakat prim ödeme gün sayısı az olan kişiler için yaştan emeklilik uygulaması var.

Yaştan emeklilik, belirli bir yaşa gelmiş ve normal emeklilik için gerekli prim ödeme sayısını dolduramamış yani yeterince çalışamamış kişilere sağlanan bir haktır.

GünBoyu Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER