ÖĞRETMENLERİN TALEPLERİ KARŞILANABİLDİ Mİ?

2015 YILI OCAK AYI YER DEĞİŞTİRMESİNDE ÖĞRETMENLERİN TALEPLERİ KARŞILANABİLDİ Mİ?

ÖĞRETMENLERİN TALEPLERİ KARŞILANABİLDİ Mİ?
2015 yılı Ocak ayı özür durumuna bağlı yer değiştirme sonuçlarına göre bir çok öğretmenin istediği yere atanamadığı ileri sürüldü.
 
Anadolu Eğitim Sendikasından yapılan açıklamada, “bir çok öğretmen özürlerinin olduğu yere atanamadılar, üstüne üstlük Milli Eğitim Bakanlığının “İL EMRİ” konusundaki farklı uygulamasına maruz kaldılar” denildi.
 
Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Hukuk Danışmanı Sedat Değer, yaz ayında eş özrüne başvuranların şanslı olduklarına işaret ederek “Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı inisiyatifi eline alıp kılavuzda olmamasına rağmen tercihlerine yerleşemeyenlere ‘il emri’ni uygulamıştı ve öğretmenleri eşleri ile birleştirmişti. Bu hareket ile bakanlığımız birçok çevreden olumlu tepkiler almıştı. Görünen o ki yazın öğretmenlerin mağdur olmasının önüne geçen bakanlık kışın evlenenlere ise farklı davranarak il emrini uygulamadı ve bu yüzden birçok Öğretmen ailesinden Uzak kaldı.” ifadelerini kullandı.
 
Değer, MEB’in yazın evlenene ‘il emri’ vermesi kışın evlenene ise ‘il emri’ni vermemesinin sonuçlarını öğretmenlerin, ailelerinden ayrı kalarak çektiklerine vurgu yaparak, “Peki ama bu farklı uygulamanın bir izahı var mı? Neden yazın uygulanan ve olumlu bir adım olan il emri kışın evlenenlere bir hak olarak verilmedi? Haklı olarak öğretmenler bu durumdan şikâyetçi ve mağduriyetlerinin çözülmesini istiyor ve bekliyorlar.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER