MÜŞAVİR KADROSUNDA 7.392 TL NET MAAŞ ALINABİLECEK

Başbakanlıkta değişik unvanlarda Müşavir kadroları bulunmakta iken “Başbakanlık Merkez Müşaviri” unvanıyla yeni bir kadro daha oluşturuldu.

MÜŞAVİR KADROSUNDA 7.392 TL NET MAAŞ ALINABİLECEK
Başbakanlıkta değişik unvanlarda Müşavir kadroları bulunmakta iken “Başbakanlık Merkez Müşaviri” unvanıyla yeni bir kadro daha oluşturuldu.
 
Bir torba Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi sırasında verilen bir önergeyle, 375 sayılı KHK eki ek ödeme cetveline “Başbakanlık Merkez Müşaviri” unvanı ve bu unvana ilişkin ücret ve tazminat göstergesi rakamları eklendi.
 
Başbakanlığa ait kadrolar arasında yer alan ve istisnai kadro olan çeşitli unvanlardaki Müşavir kadroları arasına yeni birisi daha eklenmiş oldu.
 
Başbakanlıktaki kaç çeşit Müşavir kadrosu var?
 
Başbakanlıkta;
 
-Başbakanlık Merkez Müşaviri
 
-Başbakan Başmüşaviri
 
-Başbakan Müşaviri
 
-Başbakanlık Müşaviri
 
-Başbakanlık Basın Müşaviri
 
-Basın Ve Halkla İlişkiler Müşaviri
 
unvanlı kadrolar bulunmaktadır. Başbakanlıkta ayrıca I Hukuk Müşaviri ve Hukuk Müşaviri kadroları da bulunmakla birlikte, bu kadrolara yazımızda değinilmeyecektir.
 
Maaşları
 
Yukarıda sayılan unvanların tamamı için aynı aylık ücret sistemi uygulanmamaktadır. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri kadrosunda bulunanların aylık ücret ödemeleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılırken, diğer unvanlarda bulunanlar için ise ücret göstergesi ve tazminat göstergesi (unvanlara göre farklı belirlenmiş) rakamları esas alınarak ödeme yapılmaktadır.
 
Öte yandan, Başbakanlık Merkez Müşaviri kadrosu için ayrı bir ek gösterge henüz belirlenmemiş olmakla birlikte, Müşavir kadrolarına atanmış olanlar hakkında önceki görevlerinde yararlanmış oldukları ek göstergelerin uygulanması da söz konusu olabildiğinden, haklarında farklı ek göstergelerin uygulanması da mümkündür. (Aşağıda verilen maaş bilgilerinde, bu husus göz önünde bulundurulmamış ve unvanlar itibariyle belirlenmiş olan ek göstergelere göre hesaplama yapılmıştır. Başbakanlık Merkez Müşaviri için 6400 ek gösterge tahmini olarak kullanılmıştır.)
 
Başbakanlıkta çeşitli unvanlardaki Müşavir kadrolarında görev yapanların aylık net maaşları konusunda bilgi olması bakımından memurunyeri.com olarak hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir. Tabloda, ilgili memurların 25 veya daha fazla hizmetinin bulunduğu ile kazanılmış hak aylık derece/kademelerinin 1/4 olduğu varsayılarak, 2015 yılı ilk 6 ayı için geçerli olan katsayılara göre ve %15 Gelir Vergisi oranıyla hesaplama yapılmıştır.
 
UNVANI EK GÖSTERGESİ AYLIK NET ÜCRETİ*
BAŞBAKANLIK MERKEZ MÜŞAVİRİ 6400 (tahmini olarak kullanılmıştır) 7.392 TL
BAŞBAKAN BAŞMÜŞAVİRİ 6400 7.211 TL
BAŞBAKAN MÜŞAVİRİ 5300 6.872 TL
BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRİ 3600 5.869 TL
BAŞBAKANLIK BASIN MÜŞAVİRİ 3600 5.869 TL
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRİ 3000 4.051TL
*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER