TÜGVA'yı eleştiren öğretmenin ceza aldığı okulda dört öğretmene sürgün

Kapaklı Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nda, 6 öğretmene toplam 15 farklı ceza verildi. Öğretmenlerden 4’ü de sürgün edildi

TÜGVA'yı eleştiren öğretmenin ceza aldığı okulda dört öğretmene sürgün

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) düzenlediği “Kitap Kurdu” adlı yarışmaya öğrencilerin katılım göstermesini reddeden öğretmenin bu nedenle ceza almasıyla gündeme gelen Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesi Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nda, okuldaki öğretmenler okul müdürünün usulsüz işlemleri hakkında şikâyetçi oldu. Şikâyetçi olan öğretmenler arasında olan 6 kişi uyarı, kınama ve aylıktan kesme olmak üzere toplam 15 farklı ceza aldı. 4 öğretmen ise farklı ilçelere sürgün edildi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, bir öğretmene öğretmenler kurulu toplantısı sırasında Destekleme ve Yetiştirme Kurs Programı’ndan mutlu olmadığını ve idarecilerin işini doğru yapmadığını dile getirdiği için maaştan kesinti ve kınama cezası verildi. Sürgün edilen öğretmenler arasında Eğitim-İş Tekirdağ Şubesi Örgütlenme Sekreteri Gürkan Polat da bulunuyor.

“Alınan cezaların ne kadar komik ve garip olduğunu konuşurken bir anda ceza alan 4 öğretmen farklı ilçelere sürgün edildi. Bir öğretmen Çerkezköy’e, birisi Kızılpınar’a biri Saray’a ve ben de Velimeşe’ye sürüldüm. Bu sürgünlerin asıl kaynağı sendikamızın Tekirdağ içerisinde hızlı büyümesi ve yetkili sendika olmasıdır. Böylece diğer öğretmenlere gözdağı verilmeye çalışılarak aba altından sopa gösterilmiştir. İl milli eğitim müdürü ve vali yardımcısı ile geçen cuma günü görüştük. Bu cuma tekrar il milli eğitim müdürü ile görüşeceğiz. Herkes haklı olduğumuzun farkında ve biz bu cezaların hepsinin il disiplin kurulu veya mahkemede geri döneceğini biliyoruz. Asıl isteğimiz acilen eski okulumuza dönmek ve bu kararlarda parmağı olan herkesin bir an önce hak ettikleri cezaları almalarıdır. Haklı olduğumuz herkesçe bilinmekle beraber hak yerini elbet bir gün bulacaktır. Ayrıca ben sendikanın seçilmiş yöneticisiyim ve yönetim bölgemin dışını sürüldüğüm için bu görevimi yapmam da engelleniyor.” 

T24

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2024, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER