BEYKOZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YARGILANIYOR

BEYKOZ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YARGILANIYOR
Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ile Beykoz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Güner ve Necla Çağlayan, Okul Müdürlüğü Mülakat sınavında görevi kötüye kullanmaktan dolayı açılan davada yargılanmaya başlandı.
Yargılamanın ilk celsesinin yapıldığı duruşmaya sanıklardan Kazım Bozbay, Ahmet Güner, Necla Çağlayan ve avukatları ile görevden haksız yere alınan müşteki okul müdürlerinden Ayhan Özgün, Aslan Kadıoğlu, Ali Rıdvan Çakır, Ramazan Aygün ve Türk Eğitim-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Türk Eğitim-Sen İstanbul avukatı Av. Alparslan Gırgıç şikâyetçi olarak, Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan ve Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Sami Çelik gözlemci olarak katıldı.
 
 
Beykoz 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmanın ilk celsesi saat 9.00’da başlayıp yaklaşık iki saat sürdü. Sanıklardan Beykoz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan savunmasında okul müdürlerinin değerlendirilmesi ile ilgili formları “fiziki olarak imzalamadıklarını” belirtti. “Ancak Milli Eğitim Bakanlığının elektronik programı kapsamında kendi şifremizle girerek formları doldurduk. Formlarda formu düzenleyen kişi olarak adımın yazılı olduğu bölümlerin doldurulması sırasında benim şifremle sisteme giriş yaptık. Ben kendi kanaatimi bildirdim. Ancak formları diğer sanıklar Kazım Bozbay ve Ahmet Güner doldurdular. Hakkında form tanzim ettiğimiz okul müdürü sayısı 37 kişiydi. Benim gerek müştekilere gerekse diğer çalışma arkadaşlarımın hiçbir olumsuz düşüncem ve tavrım yoktur. Okul müdürü olarak görevlendirileceklere ilişkin düzenlenen formlarda olumsuz görüşler yazıldığını idari soruşturma aşamasında müfettişin bana sorması üzerine haberdar oldum”. Yine Beykoz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan savunmasının devamında “Benim sözlü olarak yaptığım değerlendirmelerde herhangi bir olumsuz düşüncem olmadığını söyledim. Buna rağmen diğer sanıklar benim sözlü beyanıma aykırı biçimde olumsuz görüşleri sisteme işaretlemişler” dedi.
 
Beykoz Adliyesi'ne gelerek davayı yakından takip eden Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan davanın emsal ve önemli bir aşama olduğunu mağdur edilen bütün idarecileri yakından ilgilendirdiğini söyledi. Hanefi Bostan, “Bu dava çok önemli bir dava. İstanbul Valiliği'ne ve kaymakamlıklara şikâyet etmemize rağmen şuana kadar özellikle puanlamayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve mülakat komisyonlarının tamamını yandaş sendikanın mensuplarından oluşturan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma yapılması engellenmiştir. Bu taraflı bir tavırdır. Doğru bir şey değildir. Hak ve hukukun valiler ve kaymakamlar tarafından gasp edilmesinin resmidir. Ama Allah'a şükür biz idare mahkemeye giderek bu yargılama kararını çıkardık. Şu anda Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürü yargılanıyor. Önemli bir aşamadır. Yapılan haksızlığın ve zulmün nasıl büyük bir boyuta ulaştığının mahkeme nezdinde delilleriyle ortaya koymaya devam edeceğiz. Buradan Başbakana sesleniyorum: Sayın Başbakan yeni bir beyaz sayfa açtığınızı ifade ettiniz. Yine herkesin hak ve hukukunun korunacağını belirttiniz. O halde ilk icraat olarak mahkemeler tarafından da onanan hakkı gasp edilen yüz bine yakın okul müdürü ve müdür yardımcısı ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürünü görevlerine iade ediniz. Yine sözlü sınava dayalı olarak yapılan 1709 şube müdürlüğü atamasını iptal eden Ankara 7. İdare Mahkemesi kararını onayan Danıştay kararını uygulayınız” dedi.
 
Müşteki sıfatıyla duruşma salonunda hazır bulunan Türk Eğitim Sen İstanbul 3. Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, haksızlık yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay'ın İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi mezunu olmasının kendilerine acı verdiğini söyledi. Hasanpaşaoğlu, "Necla Hanım'ın ifadesi Kazım Bozbay puanlamaya başladı. Daha sonra o namaz kılmaya gitti. Onun yerine Ahmet Güner puanlamaya devam etti dedi. Bunu içerde hâkime de söyledi. Yani kul hakkı yerken bile sözüm ona sözde ibadet ediyorlar. Bu yapılan haksızlıkları hem kamuoyu hem de Cenabı Allah değerlendirecek. İnsanların kul hakkına böyle giriyorlar. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar takip edeceğiz. Haksızlık ve hukuksuzluk yapanlara bu bir ders olsun. Yargılanmayacaklarını düşünenler bir daha düşünsünler". 
 
Türk Eğitim-Sen İstanbul avukatı Av. Alparslan Gırgıç müşteki vekili olarak katıldığı duruşma sonunda şunları söylemiştir: “Son dört yılda kamuda eziyet gören, zulme uğrayan memurlar için önemli bir davadır”. Sanıklardan Necla Çağlayan'ın suçunu hâkim huzurunda itiraf ettiğini ve samimi ifadelerde bulunduğunu belirten Gırgıç,"Son dört yıldır kamuda çalışan memurlar zulüm görmektedir. Özellikle Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen kamuda görev yapan memurlara ve öğretmelere zulüm yapmaktadır. Beykoz Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, 4483 sayılı kanunun kendisini koruyacağını sanmıştır. Ancak dosyanın diğer sanığı Necla Çağlayan'ın suçunu itiraf etmesi ve samimi itirafta bulunması özelde Eğitim Bir Sen'i genelde ise AKP iktidarını yıkıma sürükleyecektir. Kamuda zulüm gören, eziyet gören tüm kamu görevlileri için çok önemli bir davadır. Sanıklar Kazım Bozbay ve diğer sanıklar savunma yapamadılar. Savunacak bir şey bulamadılar" diye konuştu.
 
 
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER