ÖDÜL VERMEKTEN Mİ KORKUYORSUNUZ ?

ÖDÜL VERMEKTEN Mİ  KORKUYORSUNUZ ?
   
   MEB'e  bağlı bütün okullarda her yıl Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları yapılmakta ve İlçe düzeyinde bu çalışmalara katılarak derece alan kurumlar, MEB Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamalar ı Ödül Yönetmeliği  kapsamında,” yılın kalite kurumu” ve “yılın kalite ekibi” olarak iki ayrı kategoride ödüllendirilmektedir.
    Yapılan değerlendirme sonucunda, yılın kalite  okul/kurum 1.lerine,”Birincilik ödülü ve Beraatı” , ekip üyelerine de ” Takdir Belgesi verilir”, “diğer derece alan ekiplerde aynı şekilde ödüllendirilir”, denilmektedir.
   MEB Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamalar ı Ödül Yönetmeliği kapsamında, her İlçe de olduğu gibi, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de okullara bir yazı yazarak,2013/2014 Eğitim-Öğretim yılında toplam kalite yönetimi yarışmasında dereceye giren okullardan, okulun ekibinde yer alan öğretmen bilgileri istenmiştir. Okullar,kendilerinden istenen belgeleri kurum net üzerinde 26.12.2015 tarihi itibarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderiyorlar. Buraya kadar her şey normal işliyor.Ancak;ödüller bir türlü verilemiyor.
   Yönetmeliğe göre zorunlu olarak verilmesi gereken ödüllerin neden  verilmediğini araştırdığımızda, karşımıza haksız bir şekilde puanları kırılarak görevden aldıkları  okul müdürlerine gerekçe yaratmama kaygısı çıkıyor.  14 Temmuz-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılan değerlendirme süreci sonunda, 4 yılını dolduran binlerce okul müdürü , 75 olan baraj puanının altında değerlendirilmek suretiyle görevden alınmıştı. Görevden alınan Okul Müdürleri de idare aleyhine dava açmıştı. İşte bu dava konusu maddelerden biri de tam bu ödül yönetmeliği kapsamındaki konudur.
  Sendika Yöneticilerimizden olan, Okul  Müdürü Mesut ÖZDOĞAN  da değerlendirme sonucunda 74.26 puanla elenmiş ve Ek 1 değerlendirme formunda kendisiyle ilgili,Toplam Kalite Yönetimi Sorusuna İlçe Milli eğitim Müdürlüğünce olumsuz cevap verilmiştir. Bu sorunun karşılığı 2.5 puandır. Yani; Toplam Kalite Yönetiminden olumlu puan verilse 76 Küsur puan almış olacak ve okul müdürlüğüne devam edecekti. Silivri de, MEB Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamalar ı Ödül Yönetmeliği kapsamında ödül alması gereken listede, Mesut ÖZDOĞAN ın olması ve bu konuyla ilgili kendisine ödül verilmesi,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nü zor duruma sokacağından, ödül alacak olan Mesut ÖZDOĞAN la birlikte diğer eğitimci arkadaşlarımızın da haklarının gasp edilmesi sonucunu doğurmaktadır,diye düşünüyoruz.
Hak edenin hakkı verilmelidir. Eğitimcilerin ödülleri,birtakım ayak oyunları ve ucuz hesaplara feda edilmemeli.Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün,bizim bilgimiz ve yorumlarımız dışında,ödül sahiplerine ödül vermemesinin  bir gerekçesi varsa,bunu açıklaması,kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından önemlidir.     
 
Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen ist.
9 Nolu.Şube Başkanı
 
Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER