TÜRKİYEM'İN ŞAİRİ DİLAVER CEBECİ ANILDI

2008 yılında vefat eden,Türkiyem şiiriyle gönülleri fetheden Şair-Yazar Dilaver CEBECİ’yi anma etkinlikleri Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanlığı’nca organize edilerek gerçekleştirildi.

TÜRKİYEM'İN ŞAİRİ DİLAVER CEBECİ ANILDI
Rahmetli Dilaver CEBECİ ilk olarak 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 11:00’da Çengelköy Kabristanlığındaki kabri başında dualarla anıldı.
Akşam saat 20:00’da ise Üsküdar Gençlik Merkezi’nde Anma Programı tertip edildi.3 bölümden oluşan anma programının ilk bölümü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Dilaver CEBECİ’nin hayatının anlatıldığı kısa belgesel gösteriminin ardından Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU,Dilaver CEBECİ’nin eşi Ayla CEBECİ,Türkiyem şiirini besteleyerek milyonlara duyuran sanatçı Mustafa YILDIZDOĞAN ve Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK konuklara hitap ederek duygu ve düşüncelerini paylaştılar.
2.  bölümde ise Oturum Başkanlığını MHP MYK Üyesi Hayrettin NUHOĞLU’nun yaptığı, Ayhan İNAL,Kevser BAYRAKTAR ve İbrahim OKUR’un konuşmacığı olduğu panele geçildi.Konuşmacılar Dilaver CEBECİ’yi çeşitli yönleriyle konuklara anlattılar.
3. bölümde ise Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanlığınca düzenlenen Üsküdar Liselerarası Dilaver CEBECİ Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.1. ye diz üstü bilgisayar,2. Ye tablet bilgisayar ve 3. Olan öğrenciye dijital fotoğraf makinesi hediye edilirken öğrencileri yarışmaya hazırlayan öğretmenleride unutulmadı ve onlarada plaket takdim edildi.
Panelistlere de plaket takdim edilen gecenin finalinde ise Vefa duygusu göstererek geceye katılan Mustafa YILDIZDOĞAN sahneye çıkarak konuklarla birlikte canlı olarak Türkiyem şarkısını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER