Yetenek sınavı ile öğrenci alacak okullara başvuru 1 Haziranda başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre yetenek sınavı ile öğrenci alacak liselerin başvuruları 1 Haziran'da başlayacak.

Yetenek sınavı ile öğrenci alacak okullara başvuru 1 Haziranda başlıyor

Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 20 ve 25 inci maddeleri çerçevesinde Bakanlıkça ilan edilecek kontenjanlara göre 2018/11 No’lu Genelge hükümlerinde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecek.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8 inci sınıfını bitiren öğrenciler, öğrenim görmek istediği okul türlerinden sadece birisinin okul müdürlüğüne dilekçe ile birlikte e-Okul üzerinden başvuruda bulunacak. Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi e-Okul üzerinden alınacak. Geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitirenler ise dilekçe, bir fotoğraf ve ortaokul başarı puanını da gösteren öğrenim belgesi ile birlikte ilgili okul müdürlüğüne başvuru yapacaklar.

Başvurular;

e-Okul üzerinden alınacak EK-1 Dilekçe Örneği ile 1-26 Haziran 2018 tarihleri arasında ilgili okul müdürlüklerine yapılacak.

Söz konusu Genelge ve eklerine; Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://www.meb.gov.tr/mevzuat ve http://ogm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabilmekte.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı İçin “Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alacak Okullara Başvuru” konulu 2018/11 No’lu Genelge için TIKLAYINIZ.

Genelge ekleri için TIKLAYINIZ.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 05:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER