MEB'DEN TEOG 1.DÖNEM ORTAK SINAVLAR GENELGESİ

MEB 81 ilin valiliğine TEOG genelgesi gönderdi.

MEB'DEN TEOG 1.DÖNEM ORTAK SINAVLAR GENELGESİ
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, valiliklere gönderdiği TEOG genelgesine göre sınav evraklarının saklanacağı saklama odalarının güvenliği için bina çevresi, girişleri ve kapısı nöbet sistemiyle sağlanacak. Sınav evrakını taşıyan nakil aracının kendi bölgelerinde güvenli şekilde park edilmesi için gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca TEOG sınavlarının yapıldığı okullarda diğer sınıflar ders yapmayacak. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı, 25-26 Kasım’da ortaokul 8’inci sınıfların Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında katılacağı ortak sınavlar öncesi valiliklere genelge göndererek emniyet güçleri, okul müdürlükleri ve sınav görevlilerinin alması gereken tedbirleri hatırlattı. Her iki gün de üçer sınav yapılacağı, yurtiçindeki ve yurtdışındaki merkezlerde sınavların saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacağı  ve mazeret sınavlarının da 12-13 Aralık’ta uygulanacağı belirtildi. Valiliklerin 2015-2016 eğitim öğretim yılı birinci dönem ortak sınavlarına hazırlık ve uygulama süreçlerinde gerekli tedbirlerin alınmasınını önemli olduğu vurgulandı. Genelgede alınması gereken tedbirlerden bazıları şöyle:
 
- Sınav evraklarının saklanacağı odalarının bulunduğu bina çevresi, girişleri ve kapısının güvenliği nöbet sistemiyle sağlanacak.
 
- Sınav evrakını taşıyan nakil aracının kendi bölgelerinde güvenli şekilde park edilmesi için gerekli tedbirler alınacak.
 
- TEOG sınavların yapıldığı okullarda diğer sınıflar ders yapmayacak.
 
- Sınav öncesi, sınavın uygulanması ve sonrasındaki aşamalarda güvenlik önlemlerinin alınması için emniyet görevlileri gerekli tedbirleri alacak.
 
- Sınav yapılacak okullara, milli eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü, maarif müfettişlerinden veya uygun görülen okul müdürlerinden bir kişi, bina sınav sorumlusu olarak görevlendirilecek.
 
- Öğretmenler kendi okullarında değil, başka okullarda görev yapacak. Sınavı yapılan derste gözetmen öğretmen olarak branş öğretmeninin bulunmaması gerekiyor.
 
- Özel okullardaki sınavlarda, devlet okullarında kadrolu öğretmenler gözetmenlik yapacak.
 
- Okul müdürlükleri sınav yapılacak salonların duvarlarında eğitime yardımcı materyal olmaması için gerekli tedbirleri alacak.
 
- Sınavda kullanılan soru kitapçıkları bakanlığa geri gönderilmeyecek. Sınavın ikinci gün oturumu tamamlandıktan sonra isteyen öğrencilere verilecek. Alınmayan soru kitapçıkları ise il milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecek.
 
- Öğrenciler sınav başladıktan 20 dakika sonra sınıftan çıkamayacak.
 
- Sınavın ilk 15 dakikası tamamlandıktan sonra girmeyen öğrenciler, yoklama listesi ve cevap kağıdındaki ‘sınava girmedi’ bölümü işaretlenecek.
 
- Sınavın bitimine 5 dakika kala öğrenciler salondan çıkamayacak.  

Genelge için tıklayınız
Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER