MEB'in Üst Düzey Yöneticileri Belli Olmaya Başladı

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER üst düzey kurmaylarını belirliyor. İki kritik Genel Müdürlüğün birisine Kaymakam diğerine ise Avedan bir yönetici geliyor. Ayrıca MEB'de gençleştirme operasyonu yapıldığını düşünenler yanılacak. Yaş haddinden emekliliğine 1,5 yıl kalan Merdan Bey ise Müsteşar Yardımcılığı makamına getiriliyor. İşte Ankara kulislerine yansıyan MEB'in üst düzey atamaları.

MEB'in Üst Düzey Yöneticileri Belli Olmaya Başladı
Milli Eğitim Bakanlığında Teşkilat yasasının çıkması ile havuza alınan Müsteşar Yardımcıları ve Genel Müdürlerin makamlarına atamalar önümüzde ki günlerde yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığının ve ülkemizin en büyük genel müdürlüklerinden birisi olan İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü makamına Hikmet ÇOLAK geliyor.

Ömer DİNÇER’in eski özel kalem müdürü olan Hikmet ÇOLAK’ın bu makama geleceğini günler öncesinden dile getirmiştik. Sağlık Bakanlığında Personel Genel Müdürü iken teşkilat yasası ile havuza düşen ÇOLAK’ın kararnamesi yazıldı ve Başbakanlığa gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığında müsteşar yardımcılığı koltuğuna oturacak kişilerde yavaş yavaş belli olmaya başladı. Müsteşar yardımcılığı makamlarına Birol EKİCİ ve Halis Yunus ERSÖZ’ü , eski kurumundan bizzat Ömer DİNÇER getirmiş ve görevlendirmişti. Edindiğimiz bilgilere göre vekalten görev yapan Birol EKİCİ’nin müsteşar yardımcılığı kararnamesinin asaleten yazılmasına rağmen Başbakanlıktan döndüğü gelen bilgiler arasında yer alsa da , önümüzde ki günlerde Sayın DİNÇER’in bu atama kararnamesini bizzat elden takip ederek çıkaracağı konuşuluyor.

Müsteşar Yardımcılığı makamlarına Talim Terbiye Kurulu başkanlığından alınan  Merdan TUFAN ve Başkan Yardımcısı Zübeyir YILMAZ’ın getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Sayın DİNÇER’in Merdan TUFAN’A Talim Terbiye Kurulunda Başkan Yardımcılığı teklif ettiği Sayın TUFAN’ın da bu teklifi kabul etmediği ve bunun üzerine Müsteşar Yardımcılığı makamına getirileceği dile getiriliyor.
Müsteşar Yardımcılığı makamı için ismi geçen Zübeyir YILMAZ’ın bu makama asaleten atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ömer DİNÇER’in Erzurum’da Üniversiteden yakın arkadaşı olduğu bilinen Zübeyir YILMAZ’ın 2003 yılında Talim Terbiye Kurulu üyeliğinin de Ömer DİNÇER’in referansı ile gerçekleştiği konuşuluyor.

Müsteşar Yardımcılığı makamlarına vekaleten bakan Sadettin SABAZ ve yine yaş haddinden emekliliği yaklaşan Recep IŞIK’IN yeni dönemde müsteşar yardımcısı olarak kalmaları çok zor…

Mevcut müsteşar yardımcılarından sadece Salih ÇELİK’in, bilgi birikimi, vizyonu ve tecrübesi ile yola devam edebileceği tahmin ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının önemli Genel Müdürlüklerinden olan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne Mahmut TUNCEL’in yerine, Sayın DİNÇER’in özel sektörden ( Avea ) bir yöneticiyi ithal edeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığında yeni dönemde en kritik genel müdürlükleri Sayın DİNÇER’in eğitim kökenli olmayan kişilere emanet etmesi dikkatlerden kaçmıyor. Keza Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne İşkurun müdürünü getiren DİNÇER’in , İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Kaymakam kökenli Hikmet ÇOLAK’ı ve Eğitek’in başına ise Avea dan bir yöneticiyi getirmesi ve geriye kalan Genel Müdürlükler için ise akademisyen kökenli kişilerin düşünülmesi MEB’de bir devrin bir devrim ile kapandığını gösteriyor




Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali KELLE
Ali KELLE - 12 yıl Önce

Yıllardır eğitim kökenliler geldide ne oldu? Daha profesyonel yapı oluşturulmalı MEB'de. Eğitim kökenliler öğretmenliğini yapsınlar, adam gibiadam yetiştirsinler memlekete. Yönetim öğretmenlerin işi değil, çocukları değil yetişkinleri ve devleti yönetmek asıl mesele. Çocuk yönetimi tamamen eğitim kökenlilerin işidir.

muallim maarif
muallim maarif - 12 yıl Önce

mantiga bak, bazilari yoneticiligi meslek saniyor. bu zamana kadar da egitimciler idare etmedi milli egitimi. iyi o zaman ogretmenler okula...o zaman doktorlar da hasteneye, muhendisler santiyeye, askerler kislaya, polisler karakola, isletmeciler kantine, mulkiyeliler ilcelere, hakim savcilar mahkemelere ee memleketi de ogrenciler yonetsin...

mustafa ulkem
mustafa ulkem - 12 yıl Önce

Milli Eğitim Bakanlığına yön verecek muhteşem ekip:Bakan:Aslında İktisatçı.Müsteşar:TurizmciMüsteşar yardımcısı:KaymakamMüsteşar yardımcısı:Kasap (Aslında AKP İl Başkanı)Müsteşar yardımcısı:Baytar: (Aslında Akp Aday adayı idi seçilemedi)İnsan Kaynakları Gn.Md:Züccaciyeci (Aslında AKP Eski milletvekili,İşsiz kalmasın diye)Temel Eğ.Gn.Md:Konfeksiyoncu:Akp eski Belediye Bş)Ortaöğretim Gn.Md: Doktor.(Açtığı Hastanesine Tayyip adını verdiği için)Talim Terbiye Kurulu BaşkanıAkrobat:Daha önce Hayvanat Bahçesinde müdürlük yapmış) Öğretmen bu listede yok..niye? Çünkü öğretmenler ne eğitim işinden anlarlar ne yöneticilikten..

Muallim Efendi
Muallim Efendi - 12 yıl Önce

Resmen bu parti Kazık Çakma Partisi olduğunun kanıtıdır bu atamalar.

murat
murat - 12 yıl Önce

Yıllardır eğitim kökenliler MEB yönettide ne oldu Allahaşkına bırakın bu boş lafları.Bizde işletmecileri deniyelim ne kaybedeceğiz.

murat
murat - 12 yıl Önce

Süper sayın bakanı destekliyorum.Yıllardır eğitim kökenlileride gördük ne yaptılar Allah aşkına.Bakarsınız daha iyi olur.

Yaşar Gürakan
Yaşar Gürakan - 12 yıl Önce

Yani bakan kendi adamlarını yerleştiriyor işe desenize...Nimet hanımın adamları gidiyor Ömer beyin adamları geliyor.Durmak yok devammmmm.

sözütok
sözütok - 12 yıl Önce

Kokuşmuş, intikam bezirganları, sizin gibi kafalar yalova da binlerce cana kıydı. Orada inşaatları yapanlar mühendis değil öğretmen, manav, lise kaçkını baba parası yiyen zıpkın dı. ne oldi, kumdan yapılan evler can aldı. Öğretmen eğitimi yönetmesin, Dr. yönetsin, mühendis yönetsin, makinist yönetsin, senin de .... Emaneti ehline verdiniz meaşallah.

SIRADAKİ HABER