Ömer DiNÇER'e İlk soru Ek Dersler Oldu

2011 yılı öğretmenler gününden önce ek ders ücretlerinin kaç TL olarak açıklanması düşünülmektedir?

Ömer DiNÇER'e İlk soru Ek Dersler Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi her konuda olduğu gibi öğretmenlerimizle ilgili de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu bağlamda MHP Bursa Milletvekili Ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman çeşitli konularda Milli Eğitim Bakanı Ömer DiNÇER’e önerge üstüne önerge veriyor.
 
Bu bağlamda Sayın Milli Eğitim Bakanı Ömer DiNÇER’e İlk soru Ek Dersler Oldu
 
MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DiNÇER’e Ek dersler konularında aşağıdaki soruların cevaplandırması isteğiyle yazılı soru önergesi verildi.
 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
 
 
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 
 
                                                                                  İsmet BÜYÜKATAMAN   
Bursa Milletvekili
 
 
 
28 Ekim 2005 tarihinde 2005 yılı öğretmenler günü öncesinde gazetelerde; “Öğretmenlerin ek ders ücretleri 3 kat artacak” başlığıyla “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin 3 milyon 510 bin lira olan bir saatlik ek ders ücretlerinin 10 milyon liraya çıkarılmasını öngören bir kanun taslağı hazırlayarak Başbakanlık’a gönderdi.” şeklinde gündeme gelen ek derse zam hikâyesi bir türlü sonuçlanmamış, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in ek ders ücretlerini artırıyoruz açıklamasıyla beklentiye giren ve hükümetten gelen sinyaller doğrultusunda ümitleri sönen öğretmenler eylemlerde bulunmuşlardı.
 
24 Kasım 2005 Öğretmenler Günü’nde yapılacağı sözü verilen Öğretmen ek ders ücretini 3.510 TL’den 10 TL’ye yükseltme sözü veren dönemin Milli Eğitim Bakanı Çelik ile “Fatura 3 milyar YTL tutuyor” diyerek ek ders ücretlerini kırpma yoluna giden ve “Maliye Bakanı Kemal Unakıtan arasındaki anlaşmazlık ve gecikmeden dolayı aradan aylar geçmesine rağmen açıklanmamıştı. Başbakanın da devreye girmesiyle Maliye çalışmalarını sürdürüyor. Ben istiyorum, Bakan Unakıtan istemiyor, bütçeye ek yük getiriyor” şeklinde beyanatlarda bulunan bakanlık 2006 yılında ek ders ücretlerine yapılan zam oranlarını açıklamıştı. Çelik, ek ders ücretlerinin saatinin 3.52 TL´den 5 TL´ye çıkarıldığını, bu konuda Maliye Bakanlığı ile mutabakata varıldığını söylemiş, yapılan zamla birlikte ek ders ücretlerinde yüzde 40 artışa gidildiğini, Ek ders ücretlerine yapılan zammın mevcut ek ders ücretinin 8 kat artışı anlamına geldiğini ifade eden Çelik’in bu açıklaması anlaşılamamıştı.
 
3,5 TL´yi 5 TL yapar ikenzam yapılmış gibi gösterilmiş idarecilerin derse girmeleri, Yüksek lisans yapanların yüzde 25 ve Doktora yapanların yüzde 40 ek derslerinin kesilmesi, bazı öğretmenlerin ders dışı hazırlık ücretlerinin iptal edilmesi, ek ders hesabında haftalık hesaba geçilmesi nedenleriyle aslında toplamda zam yapılmamıştı.
 
2010 yılı öğretmenler gününden önce ise dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ek dersler 12 TL olacak demiştir. Ve bu sözden sonra Milli Eğitim Bakanlığınca Öğretmen ve Yöneticilerin Ek Ders Ücretlerine Dair Esaslarda değişiklik yapılması için bir yıla yakındır çeşitli çalışmalar yürütülmüş, bu kapsamda konu ile doğrudan ilgili kuruluşlar olarak sendikaların görüşleri de istenerek Bakanlığa ulaştırılmıştır.
 
Bu dönemde ek dersle ilgili soru önergelerine bakanlığınız tarafından“Bakanlığımız emrinde görev yapan öğretmenlerin, çalışma şartları ile emek-ücret ilişkisi bütünlüğündeki aylık, ek ders ücreti ve diğer özlük haklarında; personelin kıdem ve öğrenim niteliği yanında, görevin önemi, görevi çevreleyen şartlardaki zorluk, personelin sorumluluk durumu ile başarı derecesi ölçüt alınarak devletin ekonomik imkânları, kalkınma planlanan ve hükümet programlarları çerçevesinde dengeli bir iyileştirme sağlanmasına yönelik çalışmalar, Devlet Personel Rejimi bütünlüğünde ilgili kamu kurum ve kuruluşları nezdinde sürdürülmektedir.” cevabı verilmiştir.
 
 
Buna göre;
 
1. Her yıl öğretmenler günü öncesi ek derslerle ilgili çeşitli açıklamalar yapılmakta, ancak bu sözler öğretmenler günü sonrası yerine getirilmemektedir. 2011 yılı öğretmenler gününden önce ek ders ücretlerinin kaç TL olarak açıklanması düşünülmektedir?
 
2.Bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen ek dersle ilgili esaslardaki değişiklik ne zaman tamamlanacaktır?





Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER