Kırmızı et hayal olmuştu! Beyaz ete de büyük zam geliyor

Fiyatı nedeniyle kırmızı et alamayan vatandaş artık zor bela aldığı beyaz ete de ara vermek zorunda kalacak. Zam furyasına beyaz et de dahil edilirken fiyatlara yüzde 20 zam geliyor.

Kırmızı et hayal olmuştu! Beyaz ete de büyük zam geliyor

Aydın'daki kasaplar, Ramazan öncesinde başlayan beyaz et zamlarının art arda gelmesi nedeniyle vatandaşa fiyatları anlatmakta güçlük çektiklerini söyledi. Kasaplar, alım gücü düşen vatandaşların zamlardan kendilerini sorumlu tuttuğunu ifade etti. Bir kasap, "Vatandaş kırmızı et, balık alamıyor. Alabildiği tavuktu. Ona da sürekli zam yapılıyor" dedi. 

Bir diğer kasap ise, daha önce 5-6 liraya satılan tavuk sırtı kemik ve çorbalık olarak bilinen ürünün şimdi 25 lira olduğunu, pazartesiden itibaren ise 35 liraya çıkacağını söyledi. Ayrıca, tavuk kanat fiyatlarının geçen yıl bu dönemde 25-30 lira iken pazartesiden itibaren 140 liraya yükseleceği belirtildi.

Fiyatlara ilişkin bilgi veren kasaplar, bu zamları vatandaşa anlatmanın zor olduğunu ifade etti. Yapılan hesaplamalara göre, yüzde 20 zam yapıldığı takdirde tavuk eti çeşitlerinin bazılarında fiyatlar neredeyse 200 liraya dayanacak. Örneğin, tavuk kanatın kilogram fiyatı 160 liraya, bütün tavuğun kilogram fiyatı 75.48 TL'ye, tavuk but kilogram fiyatı 191.88 TL'ye, tavuk bonfilenin kilogram fiyatı ise 108.38 TL'ye çıkması bekleniyor.

Kasaplar, bu zamların devam etmesi halinde tavuk etinin de sofralardan çekileceğini sözlerine ekledi.

Milli Gazete 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER