100 metrelik uçuruma düşen öğretmen sağ kurtarıldı

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Sincan köyü yakınlarında 100 metrelik uçuruma düştüğü belirlenen İzci öğretmen kurtarma ekiplerinin 5 saatlik çalışması sonucu yaralı olarak bulunduğu yerden çıkarıldı.

100 metrelik uçuruma düşen öğretmen sağ kurtarıldı
Payas beldesi Sahil kenarında İzci gurubu öğrencileri ile birlikte kamp yapan izci ekibinden bir grup öğretmen Sincan mağarasını gezmek üzere Amanos dağlarında bulunan Damlataşı Mağarası'na geldi.

Buradaki incelemelerinin ardından dönüşe geçen guruptaki öğretmenlerden Mehmet Kaya (45) yol kenarında bulunan uçurumdan aşağıya bakmak için eğildiği sırada ayağının kayması sonucu kayalıklardan yaklaşık 100 metre derinliğindeki uçuruma düştü.

Yanında bulunan arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye Payas itfaiyesi ve 112 Acil Servis Ambulansı'nın gelmesi ile ilk müdahalenin yapılması için çalışma başlatıldı. Ancak uçurumun çok derin olması nedeniyle yaralıya ulaşılamadı.

Daha sonra olay yerine gelen Hatay İl Acil ve Afet Müdürlüğü ekipleri ve Payas Belediyei itfaye ekiplerinin 5 saatlik çalışması sonucu izci öğretmen Mehmet Kaya, yaralı olarak kurtarıldı. Anbolansla Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralının kolunda kırık oluğu ve göğsünde sıkışma meydana geldiği belirtilirken, yapılacak müdahalenin ardından başka bir hastaneye sevk edileceği belirtildi



Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER