2016 ŞUBAT ÖZÜR GRUBUNDA İL VE İLÇE EMRİ VERİLMELİDİR

ÖĞRETMENLER OLARAK MEB’E SESLENİYORUZ 2016 ŞUBAT ÖZÜR GRUBUNDA MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN ( İLDIŞINA VE İLİÇİNE ) İL VE İLÇE EMRİ VERİLMELİDİR

2016 ŞUBAT ÖZÜR GRUBUNDA İL VE İLÇE EMRİ VERİLMELİDİR
Milli eğitim bakanlığı yetkilileri her özür grubu sonrası yaptığı açıklamada : ‘özür grubu sonrası bütün eşler birbirine kavuşmuştur ve hiç kimse mağdur edilmemiştir ‘ demektedir.Milli eğitim bakanlığına soruyoruz o zaman bu kadar özür grubu mağduru öğretmen nerden çıktı son yıllarda özür grubu tayinlerinde hiç birşekilde mağduriyetler yüzde yüz giderilememiştir. Binlerce öğretmen özür grubu tayini sonrası ailesine kavuşamamıştır. Öğretmenlerin tayini ya çıkmamıştır ya da aynı ilde ailesinden yüzlerce kilometre uzağa atanarak mağdur edilmiştir.
            Şuanda illerin hemen hepsi norm fazlası öğretmen atamasını yapmıştır hatta bazı iller 2 sefer norm fazlası atama yapmıştır ve devamında boş olan normlara norm fazlası öğretmenleri resen atamıştır ve bu atama sonra sınıf öğretmenliği branşında 30 a yakın ilde açık sıfırdır ve en uzak dağ köylerinde bile sınıf öğretmeni açığı yoktur.Milli Eğitim bakanlığına soruyoruz Hangi açık norma hangi sınıf öğretmeni tayin isteyecek. Özür grubu tayini isteyen sınıf öğretmenlerinin yarısının tayini çıkmayacak. Buda binlerce sınıf öğretmeninin eşinden ve çocuğundan ayrı kalması demek.
            Özür grubu mağduriyetinin yüzde yüz giderilmesi ve ailelerin bütünlüğünün sarsılmamasının tek yolu il dışına ve iliçine ; il ve ilçe emrinin verilmesidir. Diğer türlü yapılacak özür grubu yer değiştirmeleri sadece yapmak için yapılmış olur. Anayasamızda açıkça belirtilmiştir aile bütünlüğü parçalanamaz zaten bu konuda açılan davaların hemen hepsi kazanılmıştır yani hukukta öğretmenleri haklı görmüştür.
            Öğretmenler olarak Milli eğitim bakanlığından bu konuda pek umudumuz kalmadı çünkü Milli eğitim bakanlığının yaptığı her yer değiştirme ve her uygulama arkasında binlerce mağdur öğretmen bırakarak sonuçlanmıştır. Bizler eğitim neferleri olarak siyasilere sesleniyoruz aile bizim anlayışımıza göre kutsaldır ve parçalanamaz hele ki bu parçalamanın devlet eliyle gerçekleşmesi çok acı verici bir durumdur. Lütfen bu duruma müdahale edin 2016 nın Türkiyesinde eşimizden ve çocuğumuzdan ayrı kalmak istemiyoruz.
            Milli eğitim bakanlığı özür grubu tayinlerini diğer tayinlerden ve yerdeğiştirmelerden ayrı düşünmeli yapılacak bütün yer değiştirmelerde hem il dışına hem de iliçine ; il ve ilçe emri vererek özür grubu mağduriyetini tarihe gömmelidir 2016 yılının Türkiyesi de eşinden ve çocuğundan ayrı olan öğretmenlerle anılmamalıdır. 
Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER