47 BİN KADRO KAÇA BÖLÜNECEK?

TBMM’ye sunulan kanun tasarısına göre 47 bin öğretmen kadro ihdası yapılıyor. Atamaların ne zaman yapılacağı tüm öğretmen adayları için önem arz ediyordu.

47 BİN KADRO KAÇA BÖLÜNECEK?

TBMM’ye sunulan kanun tasarısına göre 47 bin öğretmen kadro ihdası yapılıyor. Atamaların ne zaman yapılacağı tüm öğretmen adayları için önem arz ediyordu. Seçim öncesi mi, seçim sonrası mı? Tek parça halinde mi, çok parça halinde mi? Sorular cevap bulmaya başladı.

47 Binin 2015’te Alınacağı Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN: “Öğretmen noktasındaki açığımızı da giderdiğimiz zaman bu iş çok daha güçlü olacak.Tabii bu da mili bütçeyle alakalı bir konu.Bu yılda yine 47 bin öğretmen alınacak.Bir taraftan bu da devam ediyor." açıklamalarını yaparak 47 bin öğretmen atamasının 2015’te yapılacağını açıklamış oldu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI: “Temmuz ayında ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nda, hangi branştan ne kadar öğretmenin emekliye ayrıldığı netleşmiş olacak. Bütün bunlara göre yapılacak hesaplamaların sonucu olarak da Milli Eğitim Bakanlığı, ihdas edilecek bu 47 bin kadroyu ne zaman ve nasıl değerlendireceğini o zaman planlamış olacak.” diyerek atamaların 2015 KPSS’den sonra olacağını söyledi.

47 Bin Kadro Kaça Bölünecek?

Kadro ihdasının yapılmasının ardından atamaların ne zaman yapılacağı öğretmen adaylarını daha çok ilgilendirmektedir. 47 bin kadroya iki parça halinde atama yapılması muhtemeldir. Ancak seçim öncesi atama kararı alınırsa 47 bin kadro üç parçaya bölünecektir.

1)2015 Eylül atamaları: Her sene olduğu gibi bu sene de yaz dönemi atamaları Eylül’de yapılacaktır. Bu atama kesin ancak sayı şimdilik belli değil.

2)2015-Dershane Öğretmenlerinin atamaları: Dershanelerin kapatılması ve dönüşüm süreci kapsamında dershane öğretmenleri Ağustos ayında mülakatla kadroya geçirilecektir. Bu atama da kesin ancak ne kadar kontenjan verileceği belli değil.

3)Seçim Öncesi Ek Atama: Seçim dönemlerinde ek atama beklentileri yüksektir. Ancak şu ana kadar gelen bilgiler ve yapılan açıklamalar olumsuz. Kadro ihdasının TBMM’den ne zaman geçeceği veya atama konusunda fikir değişikliği olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacaktır.

Niçin Seçim Öncesi, Niçin Seçim Sonrası?

2015’te 47 bin öğretmen atamasının yapılacak olması gayet olumludur. MEB’in öğretmen açığı azalacaktır ve ücretli öğretmen sayısı düşecektir. Alımların ne zaman ve kaç parça olarak yapılacağına Hükümet karar verecektir. Atama tarihi veya atama tarihleri öğretmen adaylarını daha çok ilgilendiriyor. Bireysel beklentilere göre seçim öncesinde atama isteyenlervardır veya seçim sonrasında 2015 KPSS puanıyla atamaların zamanında yapılmasını isteyenler vardır. Seçim öncesi ek atama isteyenlerin talebi demokratik bir taleptir, atama talebinde bulunmalarında bir sakınca yoktur. Atamaların zamanında yani 2015 Eylül’de yapılmasını isteyenler de haklıdır. Yeni mezun olacaklar ve KPSS’ye tekrar hazırlananların da talebi mantıklıdır. Seçim öncesi atamaya karşı olmak veya seçim öncesi atama olması için mücadele etmek öğretmen adaylarının bireysel tercihidir. Son kararı Hükümet verecektir. Tüm öğretmen adayları, verilecek karara saygı duymalıdır.

Atama Kararı Hükümete Bağlıdır!

7 Haziran’da Genel Seçimler yapılacak, öğretmen adayları nasıl hesap kitap yapıyorsa Hükümet daha büyük hesap kitap yapacaktır. Seçim öncesi atama kararınıvermek kritik bir süreçtir. Bakanlar Kurulu’nda öğretmen ataması mutlaka gündeme gelecektir. Hükümet, en doğru hamleyi yapacaktır. Kadro ihdası onaylanana kadar Hükümetin zamanı vardır.

 
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER