Türkiye'nin ilk açıkhava üniversitesi

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 19 Mayıs'ta yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası memleketlerine giden ve final sınavlarına katılmak için ilçeye dönen üniversite öğrencileri, çadırlarda zor koşullarda barındıklarını ifade ederek, sınavların başka bir kentte yapılmasını istediler.

Türkiye'nin ilk açıkhava üniversitesi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunun bazı öğrencileri, deprem nedeniyle ertelenen final sınavlarına katılmak üzere geçen hafta ilçeye döndü. 

Artçı sarsıntılardan tedirgin olan öğrencilerin büyük bölümü yurt binalarına girmeye korkarken, çadırlarda kalanlar koşulların olumsuzluğundan yakındı. Deprem nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden öğrenciler, sınavların deprem riski bulunmayan başka bir kente alınmasını talep ettiler.

DPÜ Simav Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Mehmet Kürşat Maraş, yaptığı açıklamada, sınavlara motive olamadıklarını belirterek, “Sınavlarımız dışarıda oluyor ve yağmurda imtihan olmak durumunda kalıyoruz. Bir yandan psikolojimizin çökmüş olması, diğer yandan havanın kötü olması bizi kötü durumlara sokuyor. Sınavlarda istediğimiz performansı gösteremiyoruz” diye konuştu.

Maraş, sınavların deprem riski bulunmayan başka bir kente alınmasını talep ettiklerini söyledi.

Öğrencilerden Hacer Tekir, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) ait yurtta kaldığını, ancak her an deprem olacağı korkusuyla ders çalışamadıklarını ifade etti. Büyük deprem olacağı söylentilerinden olumsuz etkilendiklerini anlatan Tekir, “Bir deprem oluyor, dışarı çıkmak istiyoruz. Yurt yetkilileri, kapıyı kilitleyeceklerini söyleyerek dışarı çıkmamıza izin vermiyor. Sınavlarımızı mı, kalacak yerimizi mi düşünelim? Psikolojik olarak çöktük. Ders çalışamıyoruz ve hiçbir şekilde adapte olamıyoruz” dedi.

Ezgi Sabır da artçı sarsıntıların 500 gün süreceğinin söylendiğini aktararak, okul yönetiminin kendileri için daha fazla önlem alması gerektiğini söyledi.

Mehmet Tamaç ise birkaç hafta sonra Yaz Okulunun başlayacağını, ancak hem Yaz Okulu hem staj programının belli olmadığını dile getirerek, belirsizlikler ve deprem korkusu yüzünden sorunlar yaşadıklarını söyledi.



 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER