EĞİTİM ŞEHİTLERİMİZ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

Türkeğitimsen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve Merkez Yönetim kurulu öğretmenler gününe şehit öğretmenlerimizin mezarını ziyaret ederek başladı.

EĞİTİM ŞEHİTLERİMİZ MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan,  Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Yaşar Şahindoğan, Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Ali Yazıcı ve Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Veli Keskin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Van Depreminde hayatını kaybeden ve Ankara’da defnedilen öğretmenlerimiz Arzu Demirtaş, Harun Demirtaş, Elif Tunç, Betül Can ve Turna Arslan’ı mezarları başında ziyaret etti.

Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleşen anlamlı anma töreninde, Eryaman Ertuğrul Gazi Camii İmamı Muhammed Borcaktepe hayatını kaybeden öğretmenlerin mezarı başında Kuran-ı Kerim okudu. Borcaktepe'nin Kuran-ı Kerim'i okumasının ardından ise Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal anma töreni gerçekleştirilen öğretmenlerimiz için dua etti. Daha sonra Genel Başkan Koncuk, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri ve Ankara 1 ve 6 No’lu Şube Başkanları öğretmenlerimizin mezarlarına gül bıraktı.

“Dünyada en büyük gerçek ölüm” diyen İsmail Koncuk, hayatını kaybeden öğretmenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Koncuk şunları söyledi: “Mezarları başında saygıyla andığımız öğretmenlerimize depremde şehit olmak nasipmiş. Depremde hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülkeyi yönetenlere şunu söylemek istiyorum: Öğretmenlik mesleği son derece önemlidir. Öğretmenlik, toplumları inşa edecek, ileri götürecek tek meslektir. Siyasilerin öğretmenler ile ilgili söylemleri sözde kalmasın. Öğretmenlerimize verdikleri sözü yerine getirsinler. Öğretmenleri kazanmadan toplumun geleceğini kazanmanın mümkün olmadığını bu ülkeyi yöneten tüm siyasilerin idrak etmesi lazım. Toplumu kaybediyoruz. Gençlerimiz ahlaki dejenerasyon içerisinde. Bunu öğretmenlerimizle, iyi bir eğitim-öğretimle düzeltebiliriz. Bütün öğretmenlerimize sahip çıkmalıyız ama ölmeden önce.”

 




Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER