GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEK

GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEK
     Gerçeklerin “ters yüz” edildiği, bilgi kirliliğinin had safhaya ulaştığı, ihanetin sıradanlaştığı bir zaman diliminde yaşamak, millî şuur sahibi her Türk’ü -ziyadesiyle- kaygılandırıp huzursuz etmektedir.
   “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bazı illerimizde kontrolün,bölücü terör örgütünün eline geçtiği” haberi karşısında AKP Hükümeti’nin “üç maymunu oynaması,millî bilinç sahibi herkesi endişelendirmektedir. PKK terör örgütü mensupları ve siyasî uzantıları, Türk Devleti’ni tehdit ederken Başbakan ve ekibinin; Suriye’den tutun da Myanmar’a, Mısır’a “çeki düzen verme”girişimlerini Ziya Paşa’nın; Onlar ki verir lâf ile dünyaya nizâmât / Bin türlü teseyyüp bulunur hânelerinde”(Onlar ki dünyaya lâf ile nizam verirler. Onların evlerine gidip bakın, hânelerinde bin türlü ihmal ve düzensizlik görürsünüz.) veciz sözü,çok iyi açıklamaktadır. Hemen belirtmekte fayda var: Zulme uğrayan, katliama maruz kalan Irak Türkmenleri,Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız olunca Başbakan ve ekibi, sessiz kalmayı tercih etmektedir. Bu durumu nasıl izah edecekler, merak ediyoruz.
   Gerçeklerle yüzleşip, gaflet uykusundan uyanarak ihanete prim vermeyelim.
   Başbakan Erdoğan, hala çözüm sürecinden bahsederken, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, PKK, KCK terör örgütünün, Güneydoğu'da yerel seçimlerde özerkliği ilan edeceklerini açıkladı. 
    Sözde HPG Askeri Meclis Üyesi Goyi'nin cenazesini PKK'lılar taşıdı. Törene BDP Van Milletvekili Gür ve PKK'nın silahlı dağ kadrosu da katıldı. BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, önümüzdeki yerel seçim sonrası özerkliği kutlayacaklarını söyledi.  ANF'nin haberine göre, Kaplan'ın cenazesine BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van İl eş başkanları Musa İtah ile Figen Yaşar, Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, MEYA-DER yöneticileri, BDP Beytüşşebap İlçe Eş Başkanı Abdulkerim Ataman, Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel'in yanı sıra çok sayıda eli silahlı PKK'lı katıldı.
    BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, PKK'lı Mehmet Kaplan'ın cenazesinin toprağa verildiği yerde yaptığı konuşmada, Kürt halkının teröristbaşı Abdullah Öcalan şahsında özgürlüğe ve barışa emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Kürt halkının Öcalan'ın etrafında kenetlenmesi ile ancak özgürleşebileceğini öne süren Nazmi Gür, önümüzdeki yerel seçim sonrası özerkliği kutlayacaklarını söyledi.    Nazmi Gür şunları kaydetti:  "Artık 4 parçadan (Türkiye, İran, Irak ve Suriye'deki Kürt bölgesi) Kürt halkının birleşme zamanıdır. Kürt halkı ulusal ittifakını pekiştirerek, özgürlüğe yol olacaktır."DHA(Ortadoğu Gazetesi, SİYASET/ 2013-07-12 16:46:58)
   Gerçekler, yukarıdaki satırlarda-alenen-ifade edilmiştir. Bölücü terör örgütü mensupları ve yandaşları, Türk Devleti’ne savaş açtıklarını defalarca açıkladılar, açıklamaya da devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde DTK  Başkanı Ahmet Türk de;Sokakta kazandık,masada da kazanırız.demişti. Bütün bu söylenenler ve olup bitenlere bakınca,
Türk Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüadına kaygılanmamak mümkün mü? AKP,BDP/PKK Oslo’da,İmralı’da bir antlaşma mı yaptı ? Olup bitenleri ve olacakları; “ bu antlaşma çerçevesinde gerçekleşiyor” diye değerlendirmek mi gerekiyor?

   Başbakanımız meydanlarda;“Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir girişimin içinde olmayız,vatan toprakları üzerinde operasyona izin vermeyiz,……” mealinde konuşmalar yapıyor. Bu konuşmaların sözde kalmamasını, fiiliyata geçmesini -ivedilikle- istiyoruz. Yaşadıklarımız; şehitlerimizin kemiklerini sızlattığı gibi -şehit ailelerimiz, gazilerimiz başta olmak üzere- sağduyu sahibi her Türk’ü üzüp endişeye sevk etmektedir. Bu uğursuz gün ve geceler-bir an önce- son bulup çakallar sürüsüne, Türk’e kefen biçmenin bedeli ödetilmelidir.  Büyük Türk Milleti, Millî Şairimiz Mehmet Âkif  ERSOY’un;

Bir zamanlar biz de millet,/Hem nasıl milletmişiz;/Gelmişiz dünyaya, milliyet nedir öğretmişiz! Kapkaranlıkken bütün âfak-ı insaniyetin,/ Nur olup fışkırmışız,/Ta sînesinden zulmetin..mısralarında ifade ettiği üzere,asil bir millettir.     14.07.2013
     
Ali BENLİ
Türk  Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER