TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye Kamu-Sen Şube Başkanları Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı 30 Eylül–2 Ekim tarihleri arasında Edremit’te yapıldı.

TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
Toplantının ilk gününde Türkiye Kamu-Sen’e bağlı federasyonlar kendi aralarında ayrı ayrı toplantı yaptı. Türk eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve Şube Başkanlarının katıldığı toplantı geçmiş yılın değerlendirmesi yapılarak bundan sonraki süreçte nasıl bir strateji izleneceğinin belirleneceğinin tespiti çalışmaları ile devam etti. Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK şunları söyledi:          Türk Eğitim-Sen ailesi olarak 2011 yılı Türk Eğitim-Sen camiasının en fazla eylem yaptığı ve en fazla üye artışının sağlandığı yıl olmuştur. 45 000 üye yaparak Türk Eğitim-Sen tarihine geçen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Türk Eğitim-Sen 2010 yılında 155 738 olan üye sayısını 2011 yılında 23 577 artırarak 2011 yılında 179 315 sayısına ulaşmıştır. Tüm baskılara rağmen 45 000 üye yapılmış,ancak,istifalar düşüldükten sonra ulaşılan net artış 23 577 olmuştur.Bu büyük başarıya imza atan,emeği geçen ve alın teri döken teşkilatımızın tüm mensuplarını tebrik ediyorum. Değerli arkadaşlar bu teşkilat kaybetmeyi ve yenilgiyi asla hak etmiyor. Yetkiyi kaybetmek önemli değil ama bir noktada da önemlidir. Eğitim çalışanları ve kamuoyu nezdinde gerçek sendikacılığı yapanın Türk Eğitim-Sen’in olduğunu bilmektedirler. Başarılı olmak için her türlü mücadeleyi göğüsleyerek daha çok çalışmak zorundayız.
        
Memur sendikacılığı alanında mücadele eden diğer sendikalarla aynı şartlarda mücadele etmediğimizi tüm eğitim camiası çok iyi bilmektedir. Ancak sendikamız yalnız memur sendikacılığı değil eğitimin her alanında verdiği mücadele ile her alanda sürekli adından söz ettirmiştir. KPSS sınavı, Milli Eğitim Şura'sında yaptığımız çalışmalar herkesin malumudur. 2011 yılında 1020 Televizyon, 5144 yazılı basında yer alan eylemli hareketliliğimiz olmuştur. Bu sayılara şubelerimizin yapmış olduğu çalışmalar dâhil değildir. Gelecek stratejimizin de eylemli hareketlilik ya da farklı bir çalışma yöntemi olup olmaması ile ilgili burada hep birlikte kararlar alacağız.
        
Ülkemizde yapılan 12 Haziran seçimlerinden sonra oluşan hükümet yapısı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı makamına Sayın Ömer DİNÇER atandı. Sayın Bakanımızı ziyaretimizde kendileri tarafından çok sıcak karşılandık. Milli Eğitim camiasının mevcut sorunlarını kendisine ilettik. Ülkenin herhangi bir yerinde çalışan personelin başarısızlığının kendilerini ilgilendireceğini ifade ettik. Dolayısıyla tarafsızlık konusunda hassas davranmasını istedik.
        
Sayın Bakan Kanun Hükmünde Kararname'de değişiklikler yapmak istediğini belirtti. Bu konuda bizden destek istedi. Kanun Hükmünde Kararname'de yer almayan ancak mevcut yönetmelik çerçevesinde yapılan rotasyon uygulamasında Okul ve kurum Müdür Başyardımcıları ve Müdür Yardımcılarının rotasyon işlemine tabi tutulamayacaklarını ve yasaya aykırı olarak yapılan işlemin kabul edilebilir bir tarafı olmadığını, sendikamızın temel çalışma anlayışı çerçevesinde yasaya aykırı olan hiçbir işlemin tarafımızca kabul göremeyeceğini ve bu konuda her türlü mücadelenin verileceğini belirtti.  Konu Genel Merkezimiz tarafından mahkemeye taşınacaktır.
        
Kanun Hükmünde Kararname'de mevcut fiilen ders yapmayan eğitim çalışanlarına ek ders ücreti verilmemesi konusunda yıllardır bu konuyu Türk Eğitim-Sen olarak dillendirdiğimizi, ancak, fiili olarak derse girmeyen ve halen bu ücreti alan müfettiş, şube müdürü, şef, formatör ve diğer görevlilerin ek ders ücretlerinden yararlanmamakla birlikte yeniden yapılandırma ile ek ders ücreti yerine getirilecek bir ek ödeme ile önceki aldıkları ücretten daha fazla bir ücret almaları gerektiğini söyledik.
        
Kanun Hükmünde Kararname’de yer almayan Atatürkçülük konuları ile ilgili olarak hukukçu profesörlerimizle görüştüm. Kanun yapma tekniği açısından bir sakınca olmayacağını söylediler. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ve diğer Kanunlarda Atatürkçülük konularının yer almaya devam edeceğini ve bu konunun hassas konularımızdan biri olduğunu belirttik.
        
Sayın Bakanın Okul Müdürleri tarafından bağış alınması ile ilgili başlattığı inceleme işlemleri ile ilgili olarak kendisini telefonla aradık ve okul müdürlerimizin bağış alınması ile ilgili olarak incelemeye tabi tutulmasının karşısında duracağımızı söyledik.
        
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, konuşmasının sonunda 2011 yılı çalışmalarında tüm sendika yöneticilerine başarılar diledi.
        
Toplantı Şube Başkanlarının konuşmaları ile devam etti.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER