AES, Milli Eğitim Bakanı Sayın DİNÇER İle Görüştü

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Sayın Cansel GÜVEN ve beraberindeki heyet Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’i makamında ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

AES, Milli Eğitim Bakanı Sayın DİNÇER İle Görüştü
Ziyarete Anadolu Eğitim Sendikası temsilcilerinin yanı sıra bağlı bulunduğumuz Demokratik Sendikalar Konfederasyonu'na (DESK) bağlı sendikaların genel başkanları da katıldı. Sayın Ömer DİNÇER'in yeni görevinin başta milli eğitim teşkilatımız olmak üzere tüm halkımıza hayırlı olması temennilerinden sonra Anadolu Eğitim-Sen tarafından öğretmenler ile memur ve yardımcı hizmetlilerin güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren detaylı bir dosya ile DESK tarafından hazırlanan Doğu ve Güneydoğu'da terörün son bulması için alınabilecek sivil tedbirleri içeren raporlar sunulmuştur.

MEB Personel Genel Müdürü Sayın Necmettin YALÇIN'ın da hazır bulunduğu görüşmede öğretmen atamaları ve istihdam politikası, zorunlu hizmet bölgelerinde unutulmuş öğretmenler, özür grubu yer değişikliklerinde yaşanan aksaklıklar, sözleşmeden kadroya geçen öğretmenlerimizin kazanılmış hakları, becayiş, ücretsiz ve zorunlu nöbet görevi, idarecilik ve görevde yükselmeler konu edilmiştir.

Görüşme ve fikir alışverişinin ışığında Sayın DİNÇER'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde başta öğretmen istihdam modeli ve çalışma esasları olmak üzere birçok konuda köklü düzenlemelerin yapılacağı anlaşılmıştır. Sayın DİNÇER'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı döneminde ifade bulan görüş ve söylemlerinin Milli Eğitim Bakanlığı özelinde devam ettiği, önümüzdeki dönemin de bu doğrultuda şekilleneceği düşünülebilir. Anadolu Eğitim Sendikası genel merkez ve teşkilatlarıyla birlikte, eğitimin tüm bileşenlerini ilgilendiren konuları her türlü siyasi çıkar ve popülizmden uzak şekilde analiz etmeye, sendikal mücadeleyi özgün çözüm önerileriyle sürdürmeye devam edecektir. Sayın Bakan'ımıza da aynı hassasiyetle çalışarak Türk milli eğitiminin sorunlarına adil çözümler üretmesi ve takdirle anılacak icraatlara imza atması için iyi dileklerimizi sunuyor, başarılar diliyoruz.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER