KONTENJANLARI İNATLA ARTIRMAYANLARA...

İller arası yer değiştirme problemi devam ediyor. Türk Eğitim Sen iller arası kontenjanlarının artırılması için yıllardır gayret sarf etmektedir. Zaman zaman mesafe alınmış da olsa problem çözülememiştir.

KONTENJANLARI İNATLA ARTIRMAYANLARA...
MEB’i gerek yazılı gerekse sözlü olarak uyarmamıza, üst düzey yetkililerle görüşmeler yapmamıza rağmen kontenjanlar artırılmamıştır. Bu konuda görüştüğümüz bir genel müdür, bir çok ilde norm kadro fazlası öğretmenler olduğunu, tüm kontenjanların açılması halinde bölgeler arasında öğretmen dağılımında adaletsizlikler yaşanacağını ifade ederek, bugün itibariyle kontenjan artırımının mümkün olmadığını ancak, yer değiştirmeler yapıldıktan sonra illerimizin öğretmen ihtiyacının ve normlarının yeniden değerlendirilebileceğini söylemiş ancak bu konuda tarih vermekten kaçınmıştır.

Türk Eğitim Sen olarak, tüm münhalllerin değilse bile, mevcut kontenjanların biraz artrılmasının yararlı olacağını da söyledik. Bazı illerimizde açılan kontenjanların 1-2-3 gibi komik rakamlarla örtüştüğünü, öğretmenlerin 10-12 yıldır aynı ilde görev yapmak zorunda kaldıklarını, yer değiştirme umutlarının her geçen gün azaldığını ifade ettik, ama bunun mümkün olmadığı cevabını aldık.

Milli Eğitim Bakanlığı bu konularda seçimden önce çözüme daha yakın tavırlar sergiliyorlardı, bugün bu ketum duruşu Genel Seçimlerde alınan yüzde 50’lik oy oranına mı bağlamak lazım, bilmiyoruz. Sebebi ne olursa olsun, bu öğretmenlerle eğitim davasında başarı sağlayacak, eğitim davasını bu öğretmenlerle omuzlayacağız. 10 yılda, 12 yılda istediği yere tayin olamayan bir öğretmenin iş veriminin düşeceğini, huzurunun kalmayacağını görmeleri için ne yapmak lazım, ne söylemek gerekir?

Bütün bunlar yaşanırken Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ortada yok. Çubukçu Milli Eğitim Bakanlığında havlu mu attı, başka Bakanlık için söz mü aldı? Sayın Başbakan bu problemden habersiz mi? Bu konuda hiçbir yetkilinin habersiz olduğunu düşünmüyoruz, neredeyse başvurmadığımız yer kalmadı.Ancak, tüm yetkililer kulaklarının üzerine yatmış, öğretmenlerin feryadına kulaklarını tıkamış durumdalar.

Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları öğretmenlerimizi mağdur etmekten zevk almıyoruz ama başka bir çaremiz yok diyorlar ama bu sözler ne sendika olarak bizi ne de öğretmenleri tatmin eden ifadeler değil. Milli Eğitim Bakanlığı adil olmalıdır, zorunlu hizmet affını anlarız ama zorunlu hizmet bölgelerindeki öğretmenlerin nerdeyse çakılı kadro gibi çalıştırılmalarını anlamayız, kabul etmeyiz

Türk Eğitim Sen olarak bir kere daha Milli Eğitim Bakanlığını uyarıyoruz, bizi eylem yapmaya zorlamayın, yeni gerginlikler yaratmaya zorlamayın.8-10 yıl aynı bölgede görev yapmış olanları puanına, açık kontenjan olup olmadığına bakmaksızın istediği ile yer değiştirmesini yapınız. Bu öğretmenlerimiz çalıştığı bölgelerde hizmet etme görevini çoktan tamamlamış insanlardır. Başta Bakan Nimet Çubukçu olmak üzere, tüm bürokratları aklı selime, vicdana, adil olmaya davet ediyoruz.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ




Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
HAKANY
HAKANY - 13 yıl Önce

YAZIKLAR OLSUN BÖYLE BAKANLIĞA ..BU BAKANLIKTA ÇALIŞMAKTAN UTANIYORUM..

sıradan bir öğretmen
sıradan bir öğretmen - 13 yıl Önce

Kesinlikle doğru söylemiş. ama kim duyar o muallakta..

SIRADAKİ HABER